Allatta over gokaffaire: "Mijn moeder is er kapot van"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Allatta over gokaffaire: "Mijn moeder is er kapot van"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pietro Allatta groeide dit seizoen vanuit het niets uit tot één van de meest beruchte spelersmakelaars uit België. En dat heeft hij niet te danken aan zijn opvallende transfers, maar wel aan zijn vermeende betrokkenheid bij de gokaffaire. In een exclusief interview met Het Laatste Nieuws is Allatta formeel: "Ik heb niets met de gokaffaire te maken."

"Ik zweer u op mijn dochter dat ik niks met die omkoping te maken heb", vertelt Allatta. "Alles hebben ze bij mij op een hoop gegooid! Hoe denken de mensen? Allatta, dat is een Siciliaan en dus een maffioso, met zijn Togolese makelaarslicentie zal er ook wel iets raars aan de hand zijn, hij loopt achter de vrouwen aan, frequenteert chique boîtes zoals de Hilton, is al eens gespot in een Porsche, ook al veroordeeld én dan papt hij ook nog eens aan met een Chinees, dus moét hij wel tot over zijn oren in dat schandaal zitten. Ik ben verdomme tot mythe verworden."

"Ik heb zaken gedaan met Ye, maar niet méér dan zaken. Ik heb die Chinees een keer of vijf gezien. Dat is alles. Als je de kranten mag geloven, heb ik er net niet bij geslapen. Bij voetbalclub Bergen ben ik voor het eerst aan Ye voorgesteld als de manager van Proto. Ye zei: 'Kan jij een voetbalclub zoeken voor mij? En als je een club gevonden hebt, bel mij dan op.' Zo heb ik Ye bij Verbroedering Geel geïntroduceerd, bij Lommel en bij La Louvière. Dat hij mij daarvoor aansprak, was ergens ook logisch. Ye kende niemand op de Belgische spelersmarkt, ik was de man achter Proto. Ik bracht Ye tot bij die clubs en daar stopte mijn rol. Wat Ye verder met die clubs van plan was, kon ik niet weten en is mijn verantwoordelijkheid ook niet. Stel dat jullie wapens verkopen en er iemand bij jullie een jachtwapen komt kopen en daar achteraf zijn buurman mee doodschiet: dat is toch jullie fout dan niet?"

Door zijn vermeend aandeel in de gokaffaire geraakt Allatta nergens meer binnen: "Ik ben bij geen enkele club nog welkom, heb het gevoel dat ik alleen op de wereld sta", zegt hij. "En net nu het voor mij allemaal moest beginnen. Ik had de grootste makelaar van heel Europa willen worden, ik had over heel de wereld bekend willen zijn. En zie mij hier nu zitten: ik geraak als makelaar niet meer aan de bak. Mijn moeder zit elke dag te wenen om al die zever rond mijn personage. Wat willen de mensen eigenlijk van mij? Ik heb nooit vrouwen verkracht, nooit mensen vermoord, nooit drugs verkocht, niemand pijn gedaan: leg mij nu eens uit wat ze van mij willen? Ja, ik denk nu al aan mijn toekomst. Ik wil acteur worden, ik heb er het bakkes voor."

"Het parket heeft mijn in beschuldiging gesteld van schriftvervalsing. Het gaat om een verdacht document bij de transfer van mijn ex-cliënt Silvio Proto. Tussen La Louvière en Anderlecht is er daarmee geknoeid, ooit komt dat nog boven water en nu willen ze mij daarvoor laten opdraaien. Het zal niet pakken! Mevrouw de rechter is er zelfs aan aan het denken om mijn geblokkeerde commissie te laten deblokkeren. Mij valt hier niks in te verwijten. En wat doet Gaone op de dag na de ondertekening van die transfer? Hij bekladt mij als maffioso! Welnu, ik ga klacht indienen tegen hem voor laster en eerroof. Proto wil trouwens niet meer met mij spreken. Als ik hem bel, neemt hij niet op. Ik ben er kapot van, hij was als een kind voor mij."

Tot slot: Allatta mag dan wel veel kwijt zijn, hij heeft nog altijd de vrouwen. "Een stuk of tien momenteel. Of nee, wacht: het zijn er twaalf. Niet dat ik ze alle twaalf elke dag zie, hé. Ohlala, en als je die vrouwen zou zien: daar zitten topmodellen tussen! En elke dag sturen ze mij sms'jes. Ik zie gewoon graag vrouwen. Schone vrouwen, hé."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties