Analyse Valencia rekt titelstrijd nog even

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Valencia rekt titelstrijd nog even
Foto: © SC

FC Barcelona moet nog even wachten om zijn tweede opeenvolgende landstitel te mogen vieren.  De Catalanen wonnen met het kleinste verschil van Cádiz, maar ook Valencia pakte de drie punten tegen degradatiekandidaat Alavés.  Real won eindelijk nog eens op verplaatsing.  De Madrilenen haalden het met 0-1 van concurrent Osasuna.  Onderaan het klassement is het doek gevallen voor Málaga. 

FC Barcelona zette een weinig overtuigende prestatie neer tegen het in degradatienood verkerende Cádiz.  De wedstrijd begon nochtans uitstekend voor de thuisploeg, met een vroeg doelpunt van Ronaldinho.  Verder kwam Barça echter niet, zelfs van op de strafschopstip slaagden ze er via Eto’o niet in de score op te drijven.  Het was in de slotfase dan ook nog even spannend, toen een verdienstelijk Cádiz nog gevaarlijk kwam opzetten.  De drie punten bleven echter in Barcelona, zodat de titel de Catalanen niet meer kan ontgaan. Cádiz moet nog drie speeldagen vechten voor wat het waard is om te proberen zich te redden.
 
Valencia moest absoluut winnen om de kampioenenviering van Barcelona toch nog even uit te stellen.  De ploeg van Quique Florés verwende zijn eigen supporters met goed voetbal en een vlotte zege.  Alavés vormde geen partij en ging met 3-0 de boot in.  Villa zette met een penaltydoelpunt zijn kandidatuur voor de titel van pichichi (topschutter) nog wat extra in de verf.  De Spaanse international heeft nu nog slechts één goal achterstand op Eto’o.  De andere treffers van Valencia kwamen op naam van Baraja en Aimar.  Alavés komt niet weg van de degradatieplaatsen en ziet de achterstand op de veilige 17e plaats groeien. 
 
De topper tussen Osasuna en Real Madrid werd beslecht in het voordeel van de Madrilenen.  Baptista maakte het verschil door na een duikpartij zelf de penalty om te zetten.  Ook Osasuna kreeg nog de kans om via een strafschop op gelijke hoogte te komen, maar Casillas won het duel met Puñal.  De ploeg uit Pamplona had in een al bij al tegenvallende partij nochtans het beste van het spel, zonder dat overwicht te kunnen omzetten in doelpunten.  De nederlaag heeft zware gevolgen voor Osasuna, dat de kloof met Valencia ziet groeien tot een quasi onoverbrugbare zes punten.  Bovendien nadert Celta de Vigo tot op twee punten, zodat Osasuna zich geen nieuw puntenverlies meer kan veroorloven.  
 
Celta de Vigo en Sevilla beschikken over veruit de beste papieren om een Europees ticket af te dwingen.  Celta trok aan het langste eind in de Galicische derby.  De ploeg uit Vigo haalde het gevleid met 0-2 op het veld van Deportivo.  Sevilla haalde het verdiend met 1-2 op het veld van Real Sociedad.  Alle doelpunten vielen in de tweede helft.  Real Sociedad eindigde de wedstrijd met negen, na de uitsluiting van Lopez Rekarte en Nihat.  De Basken zijn nog steeds niet zeker van het behoud, terwijl Sevilla nu een voorsprong van vier punten heeft op nummer zeven Deportivo.  Celta de Vigo is met acht punten voorsprong op Depor zo goed als zeker van een Europees ticket.  
 
Getafe en Villarreal lijken hun laatste kans op Europees voetbal verspeeld te hebben.  In een onderling duel kwamen beide ploegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  De laatkomers misten alle doelpunten in deze partij, want de eindstand stond al na twee minuten op het scorebord.  Ook Atlético Madrid mag Europees voetbal vergeten.  De Madrilenen verloren op eigen veld met het kleinste verschil van Real Mallorca.  Jonás Gutiérrez tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd.  Mallorca zet met deze zege een grote stap richting het behoud, hoewel de voorsprong op Alavés slechts vier punten bedraagt.
 
Málaga is de eerste ploeg die zeker is van degradatie.  De Andalusiërs verloren op eigen veld met 2-3 van concurrent Racing Santander.  Na een goede eerste helft stond Málaga, dankzij twee treffers van Alexis Ruano, nog verdiend 2-1 voor, maar na de rust liep het helemaal fout.  Het beslissende doelpunt viel uiteindelijk na een betwistbare strafschop.  Racing Santander komt dankzij deze belangrijke overwinning wat dichter bij een verlengd verblijf in de hoogste klasse. 
 
Real Betis en Athletic Bilbao misten de kans om een uitstekende zaak te doen in de degradatiestrijd.  Vooral Betis zou na een overwinning zo goed als zeker zijn van de redding, maar de ploeg van Serra Ferrer kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Athletic.  De Basken zakken door de winst van Racing Santander en Real Mallorca weg naar de 17e stek, met drie punten voorsprong op Alavés.  Ook Espanyol Barcelona is nog niet zeker van het behoud.  De Catalanen speelden 1-1 gelijk op het veld van Real Zaragoza.  Espanyol deelt nu de 12e plek met Betis en Real Sociedad, met een voorsprong van vijf punten op de degradatieplaatsen.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties