Heerenveen overtuigend richting Europa

Jimmy Wouters

SC Heerenveen mag weer Europa in. De Friezen verzekerden zich van het laatste Uefa-bekerticket door in eigen huis FC Twente een pak slaag te geven. Eindstand: 5-0.

Twente moest een 0-1 nederlaag zien goed te maken en moest dus volop de kaart van de aanval kiezen. Toch slaagden de Tukkers er op geen enkel moment in om een fatsoenlijke kans bij mekaar te spelen. Al na tien minuten was de wedstijd eigenlijk gespeeld nadat Paul Bosvelt voor de 1-0 gezorgd had. Heerenveen was baas, zonder echt gevaarlijk te zijn. Vlak voor rust gooide Nilsson de deur dan helemaal op slot door er 2-0 van te maken.

De tweede helft was vervolgens een maat voor niets. Heerenveen verwende haar publiek nog door drie keer te scoren via Nilsson en twee doelpunten van Pranjic.

Twente moet nu in een duel met Vitesse uitmaken wie het Intertoto-ticket toegewezen krijgt. [AN]