Skoko trapt Australië voorbij Griekenland

K M

Australië heeft in zijn enigste oefenwedstrijd voor eigen volk Europees kampioen Griekenland verslagen. 95103 supporters zagen Josip Skoko in de zestiende minuut de enigste treffer van de wedstrijd maken.

Australië moest het stellen zonder de geblesseerden Harry Kewell, Tim Cahill, John Aloisi en Josh Kennedy. Zeljko Kalac kreeg in doel verrassend genoeg de voorkeur op Mark Schwarzer. Al na zestien minuten stond de eindstand op het bord. Na een hoekschop van Marco Bresciano belandde de bal voor de linker van Josip Skoko die enig mooi de bal in doel trapte. Halverwege de eerste helft stond het bijna 2-0, maar een vrije trap van Bresciano raakte de buitenkant van de paal. Even voor rust claimen de Socceroos een penalty nadat Mark Viduka neerging in het strafschopgebied, maar die wordt niet gegeven.

Griekenland liet in de eerste helft amper iets zien en coach Otto Rehhagel liet dan ook in de tweede helft vier nieuwe spelers opdraven. Ook dat had echter geen effect. Het spel ging wel goed op en neer maar doelrijke kansen waren er amper te zien. Wel wisselde Australië nog viermaal en Griekenland tweemaal waardoor het spel telkens werd verbroken en het tempo uit de wedstrijden werd gehaald.

Australië: Zeljko Kalac, Lucas Neill, Craig Moore, Jason Culina, Brett Emerton, Josip Skoko (60' Luke Wilkshire), Mark Viduka (60' Archie Thompson), Vince Grella, Scott Chipperfield (50' Tony Popovic), Mile Sterjovski (74' Stan Lazaridis), Marco Bresciano