België loot gunstig op EK U-19

Mathias Dumarey
| 0 reacties
België loot gunstig op EK U-19
Foto: © SC

In Poznan is vanmiddag geloot voor de eindronde van het Europees Kampioenschap voetbal voor spelers onder de negentien jaar. Ook België kon zich plaatsen voor die eindronde die in Polen wordt georganiseerd.

De Belgen mogen absoluut niet klagen over de lottrekking. Het kwam terecht in groep A met daarbij ook gastland Polen, Oostenrijk en Tsjechië. Groep B is een veel zwaardere poule met zowat alle favorieten bijeen. Portugal, Spanje, Turkije en Schotland zullen onderling uitmaken wie naar de halve finale mag.

België slaagde er in mei in om zich in eigen land te plaatsen ten koste van Servië-Montenegro, Noord-Ierland en Engeland. Oostenrijk speelde ook in eigen land en hield daar onder andere Rusland achter zich. Tsjechië had het heel wat moeilijker om zich te kwalificeren, maar op basis van het doelsaldo hield het Oekraïne en Zwitserland achter zich. Polen was als gastland uiteraard automatisch gekwalificeerd.

Het toernooi waar alweer een getalenteerde groep Belgen een gooi kan doen naar de Europese titel bij de U-19 wordt gespeeld tussen 18 en 29 juli. Op die laatste dag weten we wie Frankrijk zal opvolgen. En niet onbelangrijk: de eerste drie landen van elke groep mogen meedoen aan het wereldkampioenschap voor spelers onder de 20 jaar dat volgend jaar in Canada wordt gespeeld. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties