Costa Rica kwam er niet aan te pas

Net zoals in Ecuadors eerste wedstrijd troffen de Zuid-Amerikanen dit keer weer een uitermate zwakke tegenstander. Vooral op technisch vlak werden de Costa Ricanen van de mat gespeeld. Via goals van Carlos Tenorio, Agustien Delgado en Ivan Kaviedes verzekerde Ecuador zich van een plekje bij de laatste 32.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Delgado zag eerst geen ruimte voor een schot en legde goed breed op Luis Valencia, die met een gemeten voorzet de knikker van Carlos Tenorio vond. Een mooie kopbal van de spits, meteen 1-0. Ecuador nam de wedstrijd in handen, Costa Rica speelde als een slappe vod. Sterke man in de wedstrijd tegen Duitsland, Paulo Wanchope, was volledig geïsoleerd en raakte de bal amper. Vijf minuten voor de rust kwam Ecuador dicht bij de 2-0. Een voorzet van Valencia week af op Marin, keeper Porras kon de goal ternauwernood voorkomen. Uiteindelijk dwong Costa Rica op de daaropvolgende aanval toch nog een kans af, de vrijstaande Sequeira kopte nipt naast. In de blessuretijd van de eerste helft combineerde Ecuador nog een mooie aanval bij elkaar, Delgado miste de voorzet van Mendes echter op een haar. Bij de rust stond het 1-0.

Na acht minuten in de twee helft maakte Valencia een fraaie actie aan de rechterkant, Delgado probeerde met een halve omhaal, maar de spectaculaire poging strandde in de handen van Porras. Twee minuten later was het wél raak. Na een ingooi was er geklungel van de Costa Ricaanse verdediging, waardoor Mendes Delgado kon bedienen, die staalhard in de korte hoek binnenschoot. Het antwoord van Costa Rica volgde snel. Solis zag zijn prachtige solo stranden op het lichaam van keeper Mora. Costa Rica probeerde nog wel, zij het met de moed der wanhoop, maar het was onmondig over de hele lijn. Drie minuten voor tijd had Saborio nog de beste kans, maar hij trof de onderkant van de lat. Costa Rica moest de kelk ledigen tot op de bodem, want in de blessuretijd maakte Kaviedes er zelfs 3-0 van. Via een mooie counter kwam de bal bij Mendes, die had alle tijd en ruimte om de bal voor te brengen, waar Ivan Kaviedes de bal aan de tweede paal mooi binnentikte. Bij 3-0 zou het blijven, niet eens een overdreven uitslag.