Kanaries willen weer vliegen

Yves Dekoning
| 0 reacties
Kanaries willen weer vliegen
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Na twee magere jaren mikt Sint Truiden weer hoger. Vorig seizoen eindigde de club amper twee punten boven een degradatieplaats. Om beter te doen werden alvast de nodige versterkingen aangetrokken. Hiervoor dacht STVV vooral Limburgs.

 

Voorzitter Roland Duchatelet is een ambitieus man. Hij wil met de Kanaries in de linker kolom eindigen. De excentrieke zakenman/politicus besefte dat hij met Marc Wilmots een verkeerde weg was ingeslagen en de club is nog steeds herstellende. De ex-international verloochende de Haspengouwse roots door de internationale toer op de gaan. Dit leverde echter geen resultaten op. Guy Mangelschots werd nog maar eens binnengehaald als deus-ex-machina en Herman Vermeulen werd trainer. STVV trok weer meer Belgen aan. De resultaten kwamen er echter pas oud-speler toen Thomas Caers het roer overnam.

 

Versterkingen

Onder leiding van Caers moet Sint Truiden dit seizoen eindelijk het degradatiespook van zich afschudden. Twee jaar na elkaar vechten tegen de degradatie vreet aan supporters, bestuur en spelers. Hiervoor trok hij alvast enkele Limburgse routiniers aan. Peter van Houdt (foto rechts) keerde terug naar de heimat. De 29-jarige aanvaller vertrok tien jaar geleden naar Roda JC en vertoefde geruime tijd in Duitsland bij Borussia Mönchengladbach en Duisburg. De 11-voudige Rode Duivel moet samen met Désiré Mbonabucya of Ilija Stolica de aanval gaan bevolken. Dit kan een te duchten voorlinie worden.

 

Uit de transfer van van Houdt blijkt nogmaals de ambitie van STVV, de overgang van Marc Hendrikx (foto links) is nog opvallender. De 32-jarige middenvelder speelde eerder al voor Lommel en Genk. Ook bij Anderlecht, Lokeren en Germinal Beerschot maakte hij het mooie weer. Nu moet hij voor beslissende acties en vechtlust gaan zorgen in Sint Truiden. 

De 21-jarige Henri Munyaneza is een toekomstgerichte aankoop, maar de jonge aanvaller kan dit seizoen misschien al potten breken in de Jupiler League. Ook Zimbabwaan Cephas Chimedza komt de rangen versterken. Opvallendste vertrekkers zijn Tamas Hajnal en Jari Niemi, maar geen van beiden speelde een bepalende rol. STVV lijkt dus vooral sterker dan vorig seizoen.


Voorbereiding

De voorbereiding liep voorlopig vrij goed voor de Kanaries. Vijf van de zes duels werden winnend afgesloten. Alleen tegen KVK Tienen verloor STVV (2-1), maar de match vond net na de zware stage in Lichtaart plaats. Nagoya Grampus Eight (4-3) en Maccabi Haïfa (2-1) werden met een nederlaag terug naar huis gestuurd. Ook tegen Herk FC (2-3), Herk-de Stad (0-9) en Berkenbos (1-7) trok Sint Truiden aan het langste eind. Goed voor het zelfvertrouwen.


Prognose

Vorig seizoen eindigde Sint Truiden 15de, dit seizoen moet zeker beter. De belangrijkste spelers bleven en er kwamen enkele degelijke versterkingen bij. Als STVV zijn start niet mist, ligt er een zorgeloos seizoen in het verschiet. Misschien mogen de Kanaries zelfs op de linker kolom mikken. Hopelijk kunnen ze eindelijk nog eens zonder de druk van het degradatiegevaar voetballen en Staaien een paar keer laten ontploffen. Als we mogen gokken, plaatsen we STVV op plaats tien.


        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties