Rivaldo begint aan laatste seizoen

Kristof Blomme
| 0 reacties
Rivaldo begint aan laatste seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rivaldo zal zijn carrière beëindigen bij het Griekse Olympiakos. De Braziliaanse topspeler zet na dit seizoen immers een punt achter zijn indrukwekkende loopbaan. 

Rivaldo heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen met professioneel voetbal. De 34-jarige Braziliaanse aanvaller, die op dit moment actief is bij Olympiakos, zal terugkeren naar Brazilië om daar van zijn pensioen te genieten.

In 1996 verliet Rivaldo zijn thuisland voor Deportivo La Coruña. Daar speelde hij een voortreffelijk seizoen met 21 doelpunten, wat hem meteen een toptransfer naar Barcelona opleverde. Daar kende hij zijn topperiode. In 1999 werd hij onder andere verkozen tot Europees- en Wereldvoetballer van het jaar. In 2002 pakte hij ook de wereldtitel met Brazilië.

Na zes jaar Spanje trok hij naar AC Milan. Daar liep het minder goed. Na anderhalf  jaar keerde hij dan maar terug naar zijn thuisland. Toch wou de aanvaller nog één keer schitteren in Europa. Hij tekende in 2004 een contract bij Olympiakos, waar hij drie jaar actief zal geweest zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties