Lyn wint stadsderby

viki meeuwis

Het is van 1981 geleden dat VÃ¥lerenga erin slaagde om hun stadsrivaal te kloppen. In de wedstrijd die gisterenavond gespeeld werd in het Ullevaal Stadion had het makkelijk anders kunnen uitdraaien maar Lyn had nu eenmaal meer geluk dan VÃ¥lerenga.

VÃ¥lerenga kon de meeste kansen afdwingen en stuurde de wedstrijd maar slaagde er niet in om de bal in doel te werken en zo win je een wedstrijd, met doelpunten.
De beste speler bij Lyn was keeper Eddie Gustafsson, die onlangs nog liet optekenen niet tevreden te zijn als tweede keus en gisterenavond overtuigend bewees dat hij de beste keeper is bij Lyn. Jan Derek Sørensen die kort voor het einde inviel kon de eer nog redden met een tegendoelpunt.

Het zat VÃ¥lerenga niet echt mee en ook scheidsrechter Brage Stormoen deed daar niet veel goed aan.
In de zestiende minuut kon Morten Berre zich voorbij de verdediging van Lyn spelen maar werd door Tommy Berntsen neergehaald. Daarop kreeg Berntsen een gele kaart en VÃ¥lerenga een strafschop. Die werd door Jarl André Storbæk genomen maar door de uitstekend spelende Eddie Gustafsson uit het doel gehouden. Hoewel het een strafschop was voor VÃ¥lerenga bleef Berntsen in de weg staan en zou dus eigenlijk een tweede gele kaart en dus rood had moeten krijgen. Maar scheidsrechter Brage Stormoen, die er met zijn neus bovenop stond, had waarschijnlijk de zon in zijn ogen op dat moment want hij liet gewoon doorspelen
Minuten later was het Berre die de bal richting doel schoot maar wederom was Gustafsson paraat. Vijf minuten later kon Berre het nog eens overdoen maar met hetzelfde resultaat, Gustafsson boog niet kwam met een knappe redding. Op het half uur viel het eerste doelpunt. Tommy Berntsen met een kopbal vanop 10 meter, keeper Arni Gautur Arason was kansloos. Tien minuten later kon Flo de bal verder spelen naar Ardian Gashi die vanop twaalf meter op doel schoot. Hij kon de bal echter niet goed genoeg op de voet krijgen waardoor de bal hoog over ging. In de 40e minuut viel dan het tweede doelpunt van de wedstrijd. Espen Hoff kreeg de bal te pakken en schoot vanop 20 meter knalhard richting doel en het was raak. Lyn ging de rust in met een 2-0 voorsprong.

Met amper vijf minuten gespeeld in de tweede helft kreeg Daniel Fredheim Holm een prachtkans toen hij voor een open doel stond en vanop een vijftal meter kon koppen, maar de bal ging net over. Dat had eigenlijk een doelpunt moeten zijn. De landskampioen was erop gebrand om te scoren en kon zo verschillende kansen versieren. Berre met een inworp vanop rechts. Dos Santos kon de bal richting doel koppen maar die kwam in het zijnet terecht. Enkele minuten later werd Fredheim Holm vrijgespeeld maar weer kon Gustafsson meesterlijk redden. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de laatste echte goede kans voor Vålerenga. Grindheim met een schot vanop tien meter maar de bal ging net naast. Minuten later kon Sørensen de bal in doel werken maar het was overduidelijk buitenspel en het doelpunt werd dan ook afgekeurd.
Drie minuten voor het einde van de wedstrijd kon Sørensen de bal nu wel op een geldige manier in doel werken.
VÃ¥lerenga is er dus weer niet in geslaagd om Lyn te verslaan en zo blijft dit een spannende stadsderby die Oslo nog wat langer in tweestrijd doet verkeren. Effectiviteit voor doel en goede afwerking ontbreken voorlopig nog bij de landskampioen dat met dit verlies geen goede zaak doet in de strijd om de titel.