Pennant dan toch naar Liverpool

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Pennant dan toch naar Liverpool
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is FC Liverpool dan toch gelukt om Jermaine Pennant binnen te halen. Birmingham City, zijn vorige club, gaf dan toch toe aan de miljoenen. De middenvelder tekende een contract voor vier jaar op Anfield Road. Zelf is Pennant erg verheugd dat hij voor de ploeg kan spelen waar hij als kind voor supporterde.

Het moet gezegd dat The Blues het spel om de miljoenen erg goed speelden. Aanvankelijk wees Birmingham City een bod van vijf miljoen euro af en het heeft voor Pennant nu negen miljoen euro gekregen. Bovendien moet Liverpool nog eens twee miljoen euro opleggen als de middenvelder bij The Reds voor successen zorgt. Zelf moet Birmingham van die negen miljoen euro ruim twee miljoen euro overmaken aan FC Arsenal, die bij de transfer van Pennant naar Birmingham een percentage van de verkoopsom kon bedingen.

Birmingham City bood Pennant de kans om zijn carrière weer op het goede spoor te zetten. In 2005 zat hij zelfs drie weken in de cel toen hij werd gesnapt als dronken chauffeur in een onverzekerde auto. De middenvelder was zelfs de eerste speler in de Premier League met een elektronisch huisarrest na zijn vrijlating.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties