Ceni zet São Paulo op weg naar finale

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ceni zet São Paulo op weg naar finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC São Paulo is goed op weg om de finale van de Copa Libertadores te halen. De Braziliaanse titelverdediger en winnaar van de wereldbeker voor clubteams versloeg gisterenavond in de heenwedstrijd van de halve finales het Mexicaanse Chivas Guadalajara met 1-0.

Niets bijzonders zou je denken ware het niet dat het Rogério Ceni, de doelman van São Paulo, was die het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde. Hij deed dat wel vanop de strafschopstip nadat Javier Rodriguez aanvaller Aloísio onderuit had geschopt. Nochtans hadden de Mexicanen het betere van het spel. Ceni staat in Zuid-Amerika bekend als een doelpuntenmaker. Net als de Paraguayaan José Luis Chilavert trapt hij regelmatig eens een vrije trap tegen de touwen. Hij was ook de derde doelman van de Brazilianen op het afgelopen WK in Duitsland.

Voor São Paulo was de overwinning wel een zoete wraak. Eerder op het toernooi hadden beide ploegen elkaar al twee keer ontmoet en twee keer bleek Chivas Guadalajara de sterkste ploeg. Chivas won beide duels met 2-1. De Mexicanen hadden zelfs een einde gemaakt aan de ongeslagen status van São Paulo in de Copa Libertadores in het eigen Estádio Morumbi. Negentien jaar lang kon geen enkel team in dat stadion winnen in het kader van de Copa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties