Willebroek verliest oefenpot in Berchem

Steven Bologne

Berchem Sport heeft een meer dan degelijke prestatie op de mat gespeeld tegen derdeklasser Willebroek Meerhof. Berchem was over gans de wedstrijd baas en kon verdiend de winst in eigen huis houden.

Na vijf minuten spelen zette Dimitri Van Oppens scherp voor, doelman Dieter Reynaert greep naast de bal, niemand uit het Berchemkamp kon een voetje tegen de bal zetten, de slecht weggewerkte bal kwam vervolgens in de voeten van Joris Van Cleemput die in de handen van Reynaert besloot. Berchem bleef het gevaarlijkst, doelman Reynaert moest ingrijpen op een schotje van nieuweling Benjamin Sesay en werkte in hoekschop. Iets voorbij het halfuur trapte Michel Verfaillie naast de kruising, twee minuten later zette Dimitri Delcour met een mooie beweging zijn bewaker in de wind maar besloot dan naast. Vlak voor de pauze kreeg Berchem loon naar werken, Verfaillie trapte een teruggekopte bal van tester Patrick Akanakimana hard binnen; 1-0. Willebroek kon in de hele eerste helft niet één keer doelman David Vleeshouwer bedreigen.

Na de pauze had doelpuntenmaker Verfaillie de verdubbeling aan de voet, maar vrijstaand aan de tweede paal trapte hij alsnog op de doelman. Vlak daarna mocht Verfaillie aanlopen voor een vrije trap, doelman Reynaert had een puike redding in huis en werkte in hoekschop. Aan de overzijde toonde Ringo Jacobs hoe het wel moest en legde de bal prima in de verste hoek; 1-1. Willebroek schoot even wakker al was het Berchem dat via Yannick Schots de beste kans kreeg net voorbij het uur. De eerste echte kans voor Willebroek viel na 71 minuten spelen, Kristof De Voeght schoof het leer echter voorlangs. Van Cleemput bracht Berchem opnieuw op voorsprong, hij trapte een vrije trap prima voorbij de muur binnen; 2-1. Vlak voor tijd had Berchem de score nog verder kunnen opdrijven via Matthieu Vandenbussche, maar diens schot scheerde de paal. Een teleurstellend Willebroek Meerhof verliest zo verdiend van vierdeklasser Berchem Sport.

Geel: Snoeck (Berchem) en Barry Budts en Tommy Meire (Willebroek)
Doelpunten:  â€™44 Michel Verfaillie 1-0, ’64 Ringo Jacobs 1-1, ’73 Joris Van Cleemput 2-1

BERCHEM: Vleeshouwer, Pinson, Huygelen (’70 Snoeck), Van Oppens (’45 Janssens), Van Cleemput, Embrechts (’70 Delalieux), Delcour (’70 Vandenbussche), Schots, Verfaillie, Sesay, Akanakimana (’45 Arras)

WILLEBROEK: Reynaert, Blommaerts, Meire, Leemans (’45 Janssens), Hercor (’70 Budts), Van Reeth, De Voeght, Iydulu (’45 Van Dam), Van Der Heyden, Melotte, Jacobs