Club wint, eerste punten voor Zulte Waregem

Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft zijn tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Blauw-zwart won thuis makkelijk van Beveren. Sven Vermant en Koen Daerden zorgden voor de doelpunten. Club speelde allesbehalve spetterend, maar dat was ook niet nodig tegen Beveren, dat met nul punten uit drie wedstrijden troosteloos laatste staat.

Zulte Waregem speelde zich ondertussen weg van die laatste plaats. Het won thuis met 2-1 van Lierse. Stijn Meert bracht Essevee al gauw op voorsprong. Bob Peeters zorgde voor de gelijkmaker, maar dankzij Aliyu Datti bleven de drie punten aan de Gaverbeek.

Germinal Beerschot won met dezelfde score van Bergen. De wedstrijd zat 50 minuten lang op slot, pas dan kon Igor Lolo de 1-0 aantekenen. Met een vreemde goal van Dalmat kwam Bergen tien minuten voor het einde langszij, maar via opnieuw Lolo werd het in blessuretijd alsnog 2-1.

Charleroi blijft het goed doen. De Karolo's wonnen thuis met 2-1 van Cercle Brugge. Kere en Thereau zetten Charleroi nog voor de rust op een schijnbaar veilige 2-0 voorsprong. Toch werd de thuisploeg nog aan het wankelen gebracht, want vlak na de rust scoorde Stijn De Smet de aansluitingstreffer. Niet veel later kreeg Dante nog rood, maar Cercle kon niet profiteren.

FC Brussels miste de kans om alleen op kop van het klassement te kopen. De hoofdstedelingen geraakten thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen het puntenloze Sint-Truiden. Peter Van Houdt scoorde twee keer voor de bezoekers, Brussels mocht dan weer doelpunten van Kalulika en Gorius vieren.

Moeskroen blijft met een grote kater achter na de thuiswedstrijd tegen Roeselare. Custovic bracht Les Hurlus al gauw op een 2-0 voorsprong. Pas in de tweede helft kon Malki milderen tot 2-1. Diep in blessuretijd maakte diezelfde Malki zelfs nog gelijk. Moeskroen verliest zo zijn maximum en moet de eerste plaats nu delen met FC Brussels, Racing Genk en Charleroi.

Eerder op de avond speelden Racing Genk en Standard gelijk. Genk kwam op voorsprong via Bosnjak, maar luttele seconden later legde Jovanovic de 1-1 in het mandje. Daar bleef het ook bij.

Morgen staan Westerlo - Anderlecht en Lokeren - AA Gent nog op het programma.

Uitgebreide verslagen van alle wedstrijden volgen later.