Scheids worden zorgt voor mooie spaarpot

Thomas Dubois
| 0 reacties
Scheids worden zorgt voor mooie spaarpot
Foto: © SC

Word scheidsrechter! Je zal het vast al ergens zien staan hebben, het is de slogan van de Belgische Voetbalbond om jongeren aan te zetten een scheidsrechterscursus te volgen en zo de leemte aan scheidsrechters op te vullen. En waarom zou je het niet doen, als je bekijkt wat de grote scheidsrechters verdienen.
 
Al staat België hierin wel nog in z’n beginschoenen, hier wordt een scheidsrechter betaald per wedstrijd die hij fluit. Dat wil zeggen dat wanneer de scheidsrechter een blessure oploopt, hij zonder inkomen valt. Momenteel verdient een scheidsrechter die in de hoogste klasse fluit 900 euro per wedstrijd. Dat is 400 euro meer dan twee seizoenen geleden, toch is dit nog een groot verschil met andere landen. Het Laatste Nieuws maakte een vergelijking.
 
In Engeland verdient Graham Poll –scheidsrechter vanavond in Steaua Boekarest – Standard- jaarlijks 45.000 euro, daarnaast krijgt hij na elke wedstrijd een premie van 1.500 euro én een onkostenvergoeding. Eric Poulat verdient in Frankrijk 100.000 euro per jaar. Dat bedrag is verdeeld in een vast en een variabel deel afhankelijk van de prestaties. Ook de onkosten worden vergoed.
 
In Spanje verdient topscheidsrechter Medina Cantalejo 4.250 euro per maand. En daarbovenop nog eens 1.382 euro en een onkostenvergoeding. Markus Merk verdient 3.600 euro per wedstrijd, dat is vier keer zoveel als Paul Allaerts. In Italië zijn het nog steeds grootverdieners ondanks het schandaal van vorig seizoen. Daar krijgen scheidsrechters tussen de 70.000 en 100.000 euro per seizoen. Dat was meer, maar door het schandaal werd er ferm geknipt. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties