Reacties trainers na KVM-Deinze

Bart Hermans
| 0 reacties
Reacties trainers na KVM-Deinze
Foto: © SC

Gerrit Laverge, de coach van Deinze, vond het een heel moeilijke wedstrijd voor zijn ploeg:
“ Vanavond moesten we op KV Mechelen spelen en volgende week tegen KV Kortrijk. We openen dus tegen 2 van de beste ploegen in de tweede klasse. Ik vind de score overdreven, een 5-4 of 4-2 hadden een betere weergave van de wedstrijd geweest.
 
We konden vanavond nog niet in onze sterkste opstelling spelen. In de verdediging miste ik enkele mensen waardoor  twee jonge spelers in de ploeg kwamen. Vooraan was Spits Enfor nog niet speelgerechtigd , zaterdag zal die zeker meedoen. Ik zag natuurlijk ook bemoedigende zaken. We kwamen er soms gevat uit en de altijd scherpe Cousin was er een aantal keer dicht bij.
 
Laten we niet vergeten dat dit Deinze enkel in tweede klasse is gebleven door het degraderen van Geel en La Louvière. We hebben lang niet geweten of we in derde of tweede klasse moesten beginnen. Toch heeft de clubleiding hard gewerkt en ervoor gezorgd dat we met een degelijke kern kunnen starten. Dit verlies was min of meer ingecalculeerd maar toch geloof ik dat het behoud dit seizoen geen probleem zijn. Of ik iets bijgeleerd heb voor zaterdag? Neen ,we hadden dit Mechelen al gescout tegen Roda en Diksmuide. We wisten wat we konden verwachten. Hopelijk dagen er zatedag evenveel supporters op want dan is de recette gedeeld. ( Vorige bekerwedstrijd had Deinze om en beide 300 toeschouwers)
 
Peter Maes zijn analyse kan je hoe dan ook verrassend noemen. Hij vond dat zijn ploeg niet goed had gespeeld en zag dat er nog veel werk aan de winkel is.
 
“Tijdens de voorbereiding leek het er even op dat we dit seizoen veel last zouden hebben met scoren. Daarom ben ik wel blij dat we drie goals maakten. Ik vond ons niet goed spelen tegen Deinze, misschien zet dit iedereen aan tot realisme. Het probleem lag hem vooral in de opbouw. Ik zag veel technische fouten en geen rust in deze ploeg. Keeper Kempeneer en de twee spitsen staken er bovenuit. We hebben immers en spits die krachtig is en eentje die snel is, de prestatie van deze drie spelers compenseerde het mindere van de ander linies.
Het is spijtig dat we vandaag Mellemans verloren, ik denk aan een verschot in de rug. Daartegen staat wel dat Charaï en Van Hoevelen nog terug moeten komen. Het deed met ook goed dat de spelers in de kleedkamer twijfelden of wel dan niet tevreden moesten zijn. Dit betekent dat ze ook weten dat het nog beter moet. Of ik positieve selectieproblemen zal hebben als iedereen fit is? Nee hoor ik zal wel kunnen kiezen.”
 
Foto’s: site KV Mechelen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties