Hamburg speelt opnieuw gelijk

Bjorn Quide

Hamburger SV is voor de derde keer op rij niet verder gekomen dan een gelijkspel. Hertha kwam op bezoek en wist een punt mee te nemen naar Berlijn.

Hamburg speelde reeds gelijk tegen Energie Cottbus en Arminia Bielefeld. De bijna 54.000 toeschouwers waren dus afgezakt naar de AOL Arena om hun ploeg naar de eerste overwinning van het seizoen te schreeuwen. Deze week plaatste Hamburg zich al voor de Champions League ten nadele van Osasuna. Het was dus zaak de goede lijn door te trekken. Hertha Berlijn was natuurlijk niet de makkelijkste tegenstander. Zij haalden reeds 4 op 6 en imponeerden vooral vorige speeldag. In eigen huis werd het toen 4-0 tegen Hannover. Joris Mathijsen maakte voor Hamburg zijn debuut in de Bundesliga en Vincent Kompany moest alweer geblesseerd toekijken vanuit de tribunes.

Hamburg begon het best aan de wedstrijd en zag dit in de 18e minuut beloond. Boubacar Sanogo, de man in vorm met 3 doelpunten in evenveel competitiewedstrijden, bracht HSV op een 1-0 voorsprong. De vrije trap van Raphael van der Vaart werd door Hertha-verdediger Collin Benjamin weggekopt op het hoofd van Sanago en die scoorde heel knap.

Hertha Berlijn moest komen en deed dit ook. In de 25e minuut kwam HSV heel goed weg. Sascha Kirschstein wist maar net een schot van Marko Pantelic op de deklat te duwen. Acht minuten later moest de HSV-doelman opnieuw gevat tussen beiden komen op een poging van Patrick Ebert.

Na rust moest Raphael van der Vaart geblesseerd het veld verlaten. Een enorme aderlating voor HSV, want bijna elke actie vertrekt van de voet van de Nederlander. Hertha verdiende al geruime tijd de gelijkmaker en die kwam er ook iets voorbij het uur. Christian Gimenez kon de bal met wat geluk voorbij de doelman trappen.

Thomas Doll, trainer van Hamburg, reageerde meteen en bracht een extra spits. Jose Paolo Guerrero mocht invallen en wist bijna meteen te scoren, maar zijn afstandschot zeilde net naast. Vijf minuten voor tijd moest Hertha met tien man verder nadat Sofian Chahed het veld moest verlaten na een tweede gele kaart. In de slotminuut moest ook HSV nog met tien verder. Hamburg's Benjamin mocht zich gaan douchen na een drieste tackle op Yildiray Bastürk. In blessuretijd miste Geurrero nog een enorme kans om Hamburg alsnog de zege te bezorgen.

Het bleef dus 1-1, het derde gelijkspel op rij voor Hamburg dat nu met 3 op 9 op een elfde plaats staat. Hertha Berlijn staat nu op een zesde plaats met 5 punten.