Wie krijgt het moeilijk in derde A?

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Wie krijgt het moeilijk in derde A?
Foto: © SC

Komend weekend gaat de competitie in de lagere klassen van start en zo ook in derde klasse A. Voetbalkrant blikt in drie delen vooruit naar de nieuwe competitie en bekijkt de kansen van alle ploegen. Te beginnen met de ploegen die het wel eens moeilijk zouden kunnen krijgen dit seizoen. Morgen krijgt u de middenmoot voorgeschoteld.
 
SK Maldegem

Het seizoen 2006-2007 is niet altijd even gemakkelijk geweest voor Maldegem, dat pas na afloop van de competitie zeker was van het behoud. Maldegem stond dicht bij degradatie naar vierde en dat hebben ze daar wel begrepen. Maldegem profiteerde van de leegloop bij SW Harelbeke en kocht veel spelers aan van deze club die vorig seizoen toch in de linkerkolom eindigde. Met Bjorn Cool en El Bodmossi beschikt Maldegem nu dus ook over spelers die derde klasse goed kennen.

Prognose: middenmotor. Toch moet Maldegem oppassen. Indien het achteraan beland en daar enige tijd vertoeft, zou het wel eens moeilijk kunnen zijn om daar weg te geraken. Maar normaal mag SK Maldegem niet in de problemen komen.

Verbroedering Meerhout

Verbroedering Meerhout heeft enkele mooie jaren in vierde klasse achter de rug. Twee jaar geleden eindigde Meerhout het seizoen in stijl door lang mee te strijden om de derde periodetitel en vorig seizoen dwong de club dan de promotie naar derde af. Daar wacht nu mogelijk wel een moeilijk seizoen, aangezien de spelersgroep vrij jong is. Bovendien verloor Meerhout met Oris een belangrijke schakel. Maar indien de aanpassing aan de nieuwe reeks vlot verloopt, heeft Meerhout kans om het behoud te realiseren.

Prognose: degradatiekandidaat.

SK Londerzeel

Londerzeel speelde vorig seizoen kampioen met 55 punten in een reeks waarin vele ploegen aan elkaar gewaagd waren. Enerzijds verdient dat een pluim, maar anderzijds moet een kampioen toch in staat zijn om meer punten te behalen. De voorbereiding verliep ook niet altijd even vlot. Steven Hilaerts wacht de belangrijke taak om met zijn doelpunten Londerzeel straks naar een veilige plaats te loodsen. De belangrijkste aanwinst zou wel eens Peter Sleven kunnen zijn.

Prognose: degradatiekandidaat. 

SW Harelbeke

Sportief ging het de Ratten vorig seizoen voor de wind met een mooie vierde plaats in het eindklassement. Er waren echter wel extra-sportieve problemen. Heel het bestuur stapte op en vele basisspelers vertrokken. Enkel Samuel Kingsley en Dimitri Verhulst blijven over van de basisploeg van vorig jaar. De ploeg wordt verder aangevuld met jongeren. Trainer Nick Bonte moet deze groep smeden tot een compleet geheel. Vooral het gebrek aan ervaring en gestalte zou deze jongens wel eens zuur kunnen opbreken. Harelbeke zal collectief sterk uit de hoek moeten komen om niet in de gevarenzone van het klassement te belanden.

Prognose: degradatiekandidaat   

Péruwelz

Deze ploeg pakte vorig seizoen  44 punten in vierde klasse en was niet echt voorbereid op promotie. Die promotie heeft Péruwelz te danken aan zijn succes in de eindronde, waarin onder andere Eendracht Aalst verslagen werd. Toch wordt verwacht dat de overgang naar derde klasse niet zo vlot zal verlopen. Péruwelz is -samen met Londerzeel- één van de meest genoemde ploegen wanneer het gaat om degradatiekandidaten.

Prognose: degradatiekandidaat.            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties