Kan Geel een goede start nemen?

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Kan Geel een goede start nemen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond gaat de eerste speeldag in derde klasse van start. Zaterdag worden er al vijf wedstrijden gespeeld. Voor Verbroedering Geel, één van de titelkandidaten, is de eerste partij tegen RC Mechelen meteen heel belangrijk.

Geel werd aan het eind van vorig seizoen veroordeeld tot degradatie naar derde en start bovendien met zes minpunten. Die minpunten kunnen straks van groot belang zijn, want die zouden wel eens stokken in de wielen van de titelambities van Geel kunnen steken. Het is dus belangrijk om goed van start te gaan en niet meteen tegen een achterstand van negen punten aan te kijken. RC Mechelen heeft dit seizoen geen hoge ambities, maar wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen. Met de verplaatsing naar Geel wacht RCM meteen een aartsmoeilijke opdracht.

SV Oudenaarde begint thuis aan zijn avontuur in derde klasse. Oudenaarde werd vorig seizoen kampioen in vierde en lijkt goed genoeg gewapend om een rustig seizoen in derde door te maken. Op de eerste speeldag komt KV Turnhout over de vloer. Turnhout hoopt dit seizoen een gooi te kunnen doen naar een eindrondeticket.
 
Voor Cappellen was het de afgelopen jaar telkens net niet. De tegenstand in acht genomen, zou de geschiedenis zich wel eens kunnen herhalen. Toch wacht Cappellen weer een mooi seizoen. De club van Cisse Severeyns zou weer één van de betere ploegen uit derde klasse moeten zijn en wilt het seizoen inzetten met een zege tegen Diegem, dat vorig seizoen nog lang meedeed voor een eindrondeticket. Diegem mikt ook dit jaar op een plaats in de linkerkolom met af en toe een uitschieter.

Torhout zag in het tussenseizoen enkele vaste waarden vertrokken en wordt deze keer niet verwacht mee te doen voor de eindronde. Maar de positie van underdog ligt Torhout misschien wel. Daar kunnen ze dit weekend, tegen Meerhout, echter nog niet achter komen. Meerhout wordt immers genoemd bij de ploegen die het wel eens moeilijk zouden kunnen krijgen, al zal het er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen.

Van Doornik wordt toch een en ander verwacht. Doornik zou toch een ploeg moeten zijn die het velen moeilijk kan maken. Er wordt dan ook gemikt op een plaats in de top vijf. Of dat terecht is, zal misschien al in de wedstrijd tegen Maldegem aan het licht komen. SK Maldegem wil weer in eerste instantie het behoud verzekeren, maar liefst met minder moeite dan in het voorbije seizoen nodig was.

Londerzeel neemt het in zijn eerste match in derde klasse op tegen een andere promovendus, Péruwelz. Steven Hilaerts kan eindelijk tonen wat hij waard is in derde klasse. Péruwelz, dat op de valreep nog Eric Joly kon strikken, wil bewijzen dat het derde klasse aan kan door Londerzeel voor schut te zetten.
 
FCN Sint-Niklaas versterkte zich gevoelig en wordt verondersteld nog een stapje dichter bij de top te staan. Sint-Niklaas wil met Geel en Cappellen wedijveren om de titel. Vooral aanvallend gezien heeft Sint-Niklaas heel wat kwaliteit in huis. Voor SW Harelbeke ziet het er een pak minder gunstig uit. Harelbeke trekt de kaart van de jeugd, maar of dat veel punten zal opleveren valt nog af te wachten.

Willebroek-Meerhof is van plan om dit seizoen toch weer een poging te doen om deelname aan de eindronde af te dwingen. Willebroek-Meerhof kan rekenen op heel wat concurrentie, maar kan zondag al een prik uitdelen aan Standaard Wetteren. Bij Wetteren is de doelstelling de prestaties van het voorgaande seizoen te evenaren. Het verlies van Koen Schockaert zal dan wel niet te zwaar mogen doorwegen.        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties