Poule België: Finland stunt, Servië wint nipt

Anthony Van der Planken

De Rode Duivels kwamen dit weekend niet in actie, maar in de poule van ons land stonden er wel twee andere wedstrijden op het programma. Servië ontving Azerbeidzjan en Polen debuteerde tegen Finland.

Bondscoach René Vandereycken hoopte wellicht op een kleine stunt van Azerbeidzjan in Servië. Hij werd bijna op zijn wenken bediend, maar uiteindelijk werd het twintig minuten voor tijd toch nog 1-0 via Zigic. Een moeizaam debuut dus voor Servië, dat wel de drie punten pakt.

Polen ging wél verrassend onderuit. Coach Leo Beenhakker zag zijn spelers met 1-3 verliezen tegen Finland. Jari Litmanen bracht Finland in de tweede helft op voorsprong en na de rode kaart voor Glowacki liepen de bezoekers zelfs 0-3 uit via opnieuw Litmanen (penalty) en Väyrynen. Gargula kon in de slotfase nog milderen tot 1-3.

Finland neemt zo de leiding in de poule, Servië staat tweede. België en Kazachstan delen de derde plek met elk één punt. Woensdag staat opnieuw een speeldag op het programma. Dan worden de volgende wedstrijden afgewerkt: