Boavista niet langs Academica

Nicolas Gaudry

Op de vierde speeldag in de Portugese Superliga is Boavista gisterenavond niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel tegen Academica Coimbra. Enkele weken geleden imponeerde de ploeg van coach Petrovic (ex-RKC) nog door met 3-0 te winnen van Benfica.

Het begon nochtans goed voor de club uit Porto, want de Oostenrijker Linz bracht de thuisploeg al na 22 minuten op voorsprong. Vlak voor en na de pauze kantelde de wedstrijd helemaal. In de 43e minuut scoorde Lino de gelijkmaker en tien minuten na het rustsignaal zorgde Gyano voor de 1-2. Toch kon Boavista nog een puntje thuishouden dankzij een treffer van Rosario.

In een andere wedstrijd van de vierde speeldag won Nacional gisteren met 1-0 van Vitoria Setubal. Porto is leider met het maximum van twaalf punten, gevolgd door Sporting met negen. Boavista is achtste met vier punten. Benfica staat pas twaalfde met eveneens vier punten, maar telt wel één duel minder. [AN]