Blijft Tongeren ongeslagen op veld leider?

Blijft Tongeren ongeslagen op veld leider?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Derde Klasse B staat dit weekend de vijfde speeldag op het programma. Er staan opnieuw meerdere aantrekkelijke wedstrijden op het programma. Zo gaat het tot nu toe ongeslagen Tongeren op bezoek bij koploper Sprimont en staat er een pittige Waalse derby tussen Olympic Charleroi en La Louvière op het menu. 

De meest in het oog springende wedstrijd is allicht Sprimont CS - KSK Tongeren HM. Sprimont is samen met Olympic Charleroi koploper met negen punten. Het ging op de tweede speeldag onverdiend onderuit op het veld van KSK Hasselt, zijn andere drie wedstrijden wist het te winnen. Tongeren begon aan het seizoen met twee gelijke spelen, maar tekende de laatste twee weken een zes op zes op. Hierdoor zijn de Limburgers gestegen naar de derde plaats en volgen ze op één punt van het leidersduo. De kloof met de middenmoot is echter niet groot, waardoor de kans groot is dat beide ploegen terug zakken in de rangschikking wanneer er niet gewonnen wordt. De bezoekers uit Tongeren zullen wellicht niet ontevreden zijn met een gelijkspel, Sprimont zal hopen op één of een paar flitsen van zijn spits in vorm Saffer. 

Een andere interessante wedstrijd is de derby tussen Olympic Charleroi en La Louvière. Alles wijst erop dat dit een heel open wedstrijd zal worden. De Karolingers zijn tot nu toe de ploeg met het hoogste aantal gemaakte doelpunten (elf), het kreeg er anderzijds wel al zeven tegen. La Louvière kreeg, op Walhain na, het meeste tegendoelpunten (tien), het kon er anderzijds dan ook weer zelf al zeven maken. Onmiddellijk is duidelijk waar het schoentje wringt bij La Louvière, de ontgoochelende vijftiende plaats is in grote mate te danken aan het zwakke verdedigende spel. Ook Charleroi staat achterin niet altijd even stevig, maar hier stelt het tegenover dat het heel makkelijk scoort. Het belooft een open wedstrijd te worden met twee ploegen die van hun aanvallende sterkte zullen uitgaan. 

Een andere ploeg die het goed doet is KSK Hasselt, de Limburgers verloren kansloos in Charleroi, maar lieten in hun andere drie wedstrijden wel een knappe zeven op negen optekenen. Dit weekend gaat de ploeg op bezoek bij Kelmis. De Duitstaligen zijn bezig aan een vreemd seizoen, op verplaatsing werd er tot nu toe twee keer kansloos verloren, maar in het eigen stadion werd wel Olympic Charleroi met een nederlaag huiswaarts gestuurd. De statistieken spreken niet in het voordeel van Hasselt, de afgelopen twee seizoenen was Kelmis telkens te sterk. De terugwedstrijd van vorig seizoen zal wellicht nog vers in het geheugen liggen bij de Limburgers, het was de laatste speeldag en bij winst was Hasselt zeker van de eindronde. Kelmis had reeds aangegeven dat het geen eindronde wilde spelen. Toch speelde de Waalse ploeg een wedstrijd op leven en dood en kon het in het laatste kwartier zelfs een achterstand ombuigen in een voorsprong, waardoor provinciegenoot Visé de eindronde mocht spelen in plaats van Hasselt. Afwachten of de Limburgers komaf kunnen maken met hun zwarte beest en of Kelmis thuis opnieuw kan uithalen. 

Bocholt VV krijgt UR Namur op bezoek. De Limburgers zijn, net als de twee andere provinciegenoten, goed begonnen aan het seizoen met een zeven op twaalf. Vorige week werd er zelfs gewonnen op het veld van titelkandidaat Visé. Met Namur krijgt het opnieuw een ploeg tegen die een top vijf plaats als ambitie heeft. Beide ploegen staan op dit moment gedeeld op de vierde plaats. Wat in het voordeel van Bocholt spreekt is dat de ploeg uit Namen op verplaatsing nog maar één punt kon halen. Net als heel wat andere Waalse ploegen moet de ploeg het vooral hebben van zijn sterke thuisreputatie. De Limburgers hebben ook iets goed te maken aan het eigen publiek, twee weken geleden werd er verrassend verloren tegen Seraing na een slechte prestatie. Na vorige week zal het vertrouwen echter groot zijn om opnieuw aan te knopen met een overwinning. 

De andere wedstrijden zijn:

FC Luik - Franc Borains

WS Woluwe - CS Verviers

Walhain CG - Couillet

Visé - Seraing
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties