Soetaers: 'Anderlecht is beste ploeg in België'

Philippe Crols
| 0 reacties
Soetaers: 'Anderlecht is beste ploeg in België'
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht heeft trainer Vercauteren zijn elftal logischerwijze tot favoriet gebombardeerd voor de topper van zaterdag tegen Racing Genk. Bij de Limburgers zal Tom Soetaers meespelen. Voor hem wordt het een beetje een speciale wedstrijd. 

De linksmidden van Racing Genk doorliep namelijk de jeugdreeksen bij paars-wit en speelde er ook enkele keren voor het eerste elftal, maar echt doorbreken deed hij er nooit. Soetaers wil geen revanche. Hij heeft zelfs niets dan goede woorden over voor zijn ex-team: "Anderlecht heeft het beste team in België en moet normaal zonder problemen opnieuw kampioen worden. Aanvallend is het enorm sterk. Wij moeten zaterdag echter proberen om het de defensie zo moeilijk mogelijk te maken, want daar ligt hun probleem. Anderlecht geeft altijd kansen weg en die moeten we afmaken plus zelf het eerste halfuur zonder kleerscheuren zien door te komen."

Soetaers was vorig jaar maar een schim van zichzelf, maar lijkt nu weer de juiste vorm te pakken te hebben. Hetzelfde kunnen we eigenlijk van heel Racing Genk zeggen. "In vergelijking met vorig jaar kunnen we nu ook een wedstrijd op karakter en inzet winnen. We zijn een hecht blok, maar Anderlecht is favoriet. Wij gaan voor een plaats bij de top-3", aldus Soetaers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties