Interview Warren Joyce: 'A passionate game'

Joeri De Ren
| 0 reacties
Warren Joyce: 'A passionate game'
Foto: © SC

Warren Joyce bedwong zich in aanwezigheid van de pers en stond iedereen te woord met een glad gestreken gezicht. Het viel niet aan de coach af te lezen hoezeer hij tevreden was met de zege. Het leek alsof hij niet wenste te pochen tegenover een tegenstander die toch in grote mate de partij domineerde. Respect heet zoiets. Volgens sommigen daarentegen noemde dat schaamte. Maar laat ons eerlijk zijn; schamen hoefde hij zich niet te doen. Zijn ploeg speelde goed, slim en misschien net daarom wist RAFC met de zege te gaan lopen. Is dat ervaring ? In elk geval wilden we toch graag weten wat de coach achteraf vond van de tegenstander.

W.J. : Ik vond ze zeer sterk spelen. Ik moet eerlijk zijn : ik wist dat dit een belangrijke wedstrijd was tegen de tweede in de rangschikking, maar ik wist niet dat ze zo goed waren en daarvoor excuseer ik me.

Is het daarom dat ze in het eerste kwartier de beste kansen wisten af te dwingen ?

W.J. : We begonnen aan de wedstrijd met sterk aanvallende intenties. Dit kon je duidelijk merken aan onze opstelling. Het duurde niet echt lang omdat Mechelen ons problemen bezorgde met hun sterke spel. Toch weet ik dat we over veel sterk aanvallende spelers beschikken en dan moet je erin blijven geloven. Die goal kan dan altijd vallen. We konden aanvankelijk onze stempel niet drukken en kozen dan ook bewust voor de tegenaanval.

Na dat eerste kwartier viel de partij meer in evenwicht en na de rust zeker ? Wat zei je tegen je jongens tijdens de pauze ?

W.J. : We hebben eigenlijk gewoon aan iedereen opnieuw zijn rol uitgelegd en benadrukt wat eenieders taak was op het veld. Daarna volgden ze deze opdrachten allemaal perfect op en was ons spel beter. Iedereen vocht voor elke bal en gooide zich wanneer nodig voor elke bal. Op die manier win je wedstrijden zoals deze. In Oostende verloren we nog zulk een veldslag, vandaag draaide het anders uit. Ik heb er heel de wedstrijd in geloofd dat het doelpunt wel eens zou vallen voor ons. En zoals vaak het geval is in voetbal, gebeuren de dingen voor je als je blijft werken. En zo viel het doelpunt op een voor ons ideaal moment en een voor hen slechtst mogelijk moment.

Je kan niet anders dan blij zijn met de uitslag hier vandaag behaald ? Goed voor de ploeg en goed voor het vertrouwen ?

W.J. : Ik ben zeer gelukkig met het resultaat. We spelen dit seizoen erg goed en op Oostende verloren we met tegenslag een gelijkaardige wedstrijd. We speelden dus slimmer deze keer. Dit is ook fantastisch voor de supporters die uitkeken naar deze passionele wedstrijd. Ze verdienen die zege. Het seizoen is nog lang uiteraard, maar deze zege is belangrijk omwille van de beleving en de waarde die eraan gehecht wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties