Wie grijpt de macht in Duitsland?

Philippe Crols
| 0 reacties
Wie grijpt de macht in Duitsland?
Foto: © SC

De Bundesliga heeft net als alle andere Europese competities een weekje stilgelegen door het interlandvoetbal. Dit weekend wordt er wel weer gevoetbald. Voor aanvang van speeldag zeven kunnen we al zeggen dat we na deze speeldag geen vijf leiders meer zullen hebben. Co-leiders Bayern en Hertha treffen elkaar immers dit weekend. Verder gaat Hamburg in eigen huis tegen Schalke op zoek naar zijn eerste overwinning.
 
Net zoals iedere week opent de Bundesliga zijn deuren op vrijdag. Zo dus ook deze week. Mainz – Aachen is echter wel niet de affiche die het meest tot de verbeelding spreekt. Toch doen beide ploegen het op dit moment goed. Mainz pakte twee weken na mekaar een puntje tegen leiders Hertha en Nürnberg. Aachen mag zich na zeven speeldagen dan weer beste nieuwkomer noemen. Het staat zelfs maar een puntje achter op het leidend vijftal.
 
Zaterdag staat de topper van speeldag zeven op het programma. Hertha en Bayern zijn twee van de vijf teams die tien punten verzamelden tot dusver. Bayern is thuis nog altijd een pak minder kwetsbaar dan buitenshuis en dus wacht Hertha een moeilijke namiddag. Toch kunnen de hoofdstedelingen best voor een verrassing zorgen, want ook dit jaar is onvoorspelbaarheid weer het sleutelwoord in Berlijn zo lijkt.
 
Ook een aantrekkelijke affiche, maar gezien de lage klassering van Hamburg geen topper, is Hamburg-Schalke04. De ploeg van Vincent Kompany speelde vijf van zijn zes wedstrijden gelijk en verloor de andere in Dortmund. Niet goed dus voor een ploeg die zich voor aanvang van de competitie nog uitriep als titelkandidaat. Schalke heeft voor het geleverde spel al behoorlijk veel punten bij elkaar gesprokkeld, maar echt constant is de ploeg uit het Ruhrgebied nog niet. Op Asamoah zal Schalke niet kunnen rekenen. Hij brak onlangs zijn been en is lange tijd buiten strijd.
 
Ook Stuttgart-Leverkusen heeft alles in huis om een leuke wedstrijd te worden. Stuttgart doet het buitenshuis uitstekend, maar thuis pakte het nog maar een punt. Het heeft in ieder geval even veel punten als tegenstander Leverkusen. Dat was niet echt goed gestart, maar heeft na de Europese kwalificatie en de winst tegen Schalke weer het nodige vertrouwen.
 
Nog een ploeg met het nodige vertrouwen is de ploeg van Peter van der Heyden. Wolfsburg dus. Dat pakte op de vorige speeldag de eerste drie punten en dat nog wel tegen landskampioen Bayern. Het trekt daardoor niet als laatste naar Mönchengladbach en dat is misschien maar goed ook. De ploeg van Thijs, Sonck en Daems won immers al zijn wedstrijden in eigen huis tot dusver. Daems is nog altijd geblesseerd. Sonck zit voor de eerste maal in de selectie. Bernd Thijs tekent ook present.
 
Hannover en Frankfurt treffen mekaar eveneens op zaterdag. Hannover doet er als thuisploeg maar goed aan te winnen. Het staat slechts voorlaatste met een puntje meer dan Bochum. Frankfurt daarentegen doet het schitterend. Het staat maar twee punten achter de leiders en kwalificeerde zich voor de Uefa Cup. Hannover verloor de laatste drie partijen niet meer. Frankfurt doet echter wel beter. Het is een van de drie ongeslagen ploegen tot dusver.
 
Bochum krijgt Werder Bremen dit weekend op bezoek. Bremen is een van die vijf leiders en dus is het de eerste tegen de laatste, want Bochum is met vier punten de eigenaar van de rode lantaarn. Bremen kende in september een behoorlijke dip, maar lijkt er weer door te komen. Winst in Bochum is dus een must, maar makkelijk zal dat waarschijnlijk niet gaan.
 
Zondag komt nog een andere leider in actie: Nürnberg. Dat probeert nog eens de drie punten te pakken. Dat is alweer eventjes geleden, maar toch staat het team van Vittek en Mintal nog altijd op kop. Bielefeld is zondag de tegenstander van dienst. Op papier dus haalbaar, maar Bielefeld klopte dit seizoen ook al Bayern, al gebeurde dat wel in eigen huis.
 
Cottbus en Dortmund zijn de twee laatste teams die mekaar partij geven op speeldag zeven. Beide teams hebben acht punten. Bij Cottbus is men daarover allicht zeer tevreden. Bij Dortmund weet men dat er meer had ingezeten tot dusver. Winst is voor de Borussen dus een must.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties