Broos geeft spelers een pluim, Riga heeft veel geleerd

Philippe Crols
| 0 reacties
Broos geeft spelers een pluim, Riga heeft veel geleerd
Foto: © SC

Racing Genk blikte op zondagavond Bergen netjes in met 5-1. Hugo Broos was uiteraard zeer tevreden, maar zag ook dat zijn ploeg het zich, ondanks de 3-0-voorsprong, nog moeilijker maakte dan nodig was. Bergen-coach Riga was uiteraard iets minder tevreden.

"Snel scoren is tegen ploegen als Bergen altijd zeer goed natuurlijk en als je dat drie keer doet ben je uiteraard goed begonnen", waren de eerste woorden van de Genk-coach na de wedstrijd. "Na die 3-0 moet het eigenlijk over en out zijn, maar toch kwamen we nog even in de problemen. Mijn spelers moet ik wel een pluim geven. Ze zijn ook na de zege in Anderlecht met de voetjes op de grond gebleven en bijgevolg waren ze vandaag bijzonder scherp. We gaan zeker nog een mindere periode krijgen, maar die gaan we zo lang mogelijk proberen uit te stellen", besloot Broos. 

Bergen-coach Riga was dus niet echt tevreden. Moeilijk ook na een sprekende nederlaag als zondag. "Ik hield er rekening mee dat we hier zouden verliezen, maar niet op deze manier. We speelden enkel wat beter na die 3-0, maar dat was omdat Genk dat toeliet. Het positieve is dat we veel kunnen leren uit deze wedstrijd. Uit dat eerste kwartier zelfs heel veel. Ik voelde deze nederlaag eigenlijk ook wel wat aankomen. Het ging de laatste weken misschien een beetje te goed. We moeten meer bescheiden worden", aldus de Bergen-coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties