Leverkusen uit, Bayern & Nürnberg verder

Philippe Crols

De tweede bekerronde heeft voor heel wat eersteklassers bijzonder veel moeilijkheden opgeleverd. Sommige eersteklassers werden dan ook uitgeschakeld. Dat was niet het geval voor Nürnberg en Bayern München al kwalificeerden beiden zich zonder glans. Leverkusen ligt er wel uit. Het verloor in Duisburg.

Duisburg - Leverkusen  3-2 (na verlengingen)

Leverkusen is helemaal op de dool. Het ligt nu ook uit de Duitse beker. Na vijf minuten al stond de eersteklasser in het krijt na een goal van Mokhtari. Barnetta herstelde het evenwicht halverwege de eerste periode. Nog voor de rust stonden de bezoekers echter alweer op achterstand na de treffer van Idrissou. Lange tijd leek die 2-1 ook de eindstand te gaan worden, maar enkele minuten voor tijd sleepte Rolfes nog verlengingen uit de brand voor de bezoekers. Daarin moest Leverkusen uiteindelijk toch nog de duimen leggen. In de tweede verlenging bezorgde Lavric Duisburg de kwalificatie.

Bayern München - Kaiserslautern  1-0

Bayern München verloor afgelopen weekend van concurrent Werder Bremen en loopt niet echt over van vertrouwen. De landskampioen behoudt echter wel uitzicht op een derde opeenvolgende bekeroverwinning. Het won met het kleinste verschil van tweedeklasser Kaiserslautern. Het enige doelpunt werd net na rust gemaakt. De jonge Ottl scoorde het winnende doelpunt.

Paderborn - Nürnberg  1-2 (na verlengingen)

Nürnberg weet na lange tijd eindelijk nog eens hoe het voelt om een wedstrijd te winnen. Vittek en co hadden daar wel meer dan negentig minuten voor nodig en keken lange tijd tegen een achterstand aan. Een doelpunt van Broker op het uur leek Paderborn de kwalificatie te gaan bezorgen. Acht minuten voor tijd maakte Mintal echter gelijk en dus kregen we verlengingen. Daarin toonde Nürnberg zich de betere. Vittek was weer eens de reddende engel voor Nürnberg. Hij scoorde in het begin van de eerste verlenging de 1-2.