Broos: 'De steun van spelers deed me veel deugd'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Broos: 'De steun van spelers deed me veel deugd'
Foto: © SC

Nu staat Racing Genk los op kop van de Belgische competitie, maar drie maanden geleden lag trainer Hugo Broos nog zwaar onder vuur. In Knack doet Broos zijn verhaal.

"Ik had het nooit eerder meegemaakt dat ik al onder vuur lag vóór de eerste bal getrapt was", vertelt Broos. "De spelers kwamen me na de kritiek in de pers steunen. Ik verwacht niet dat spelers mij een hart onder de riem komen steken, maar hier was duidelijk geïnsinueerd dat de groep niet achter mij stond, dat we slecht trainden enzovoort. Ik had het stuk zelf niet gelezen toen ik de spelersraad bij mij zag binnenkomen: 'Dat is niet waar, trainer. We staan helemaal achter u.' "

"De moeilijkste periode uit mijn carrière was uiteraard Anderlecht", gaat Broos verder. "Die kleedkamer... dat was onhoudbaar.  In Anderlecht had ik geen enkele invloed in de kleedkamer, zeker het eerste jaar niet. Ik had problemen met spelers die fin de carrière waren maar die dat niet wilden inzien. Gilles De Bilde onder meer. Voor het tweede jaar kon ik dat rechtzetten door een aantal van hen af te voeren. Toen klikte het. Maar dan is het probleem Pär Zetterberg weer opgedoken. Toch zijn we toen kampioen geworden, peis en vree dus. Het derde jaar had ik helemaal geen controle meer."

En toen volgde het ontslag van Broos. Iets wat heel lang aan hem is blijven vreten. "Het gaf zeker een ongelooflijk gerommel hierbinnen. Alles wat in Anderlecht gebeurde, was niet mijn schuld. Daarom was ik erop gebrand om zo snel mogelijk het tegendeel te bewijzen. In dat opzicht was het vorige seizoen, toen ik bij Genk begon, dubbel vervelend. Door al die blessures en de aanhoudende druk voelde ik me ongelukkig. Ik heb tot enkele weken geleden moeten wachten, toen we met 1-4 op Anderlecht zijn gaan winnen. (zucht) Misschien ben ik wel een beetje ijdel."

"Op mijn zestigste wil ik stoppen. Ja, misschien is Racing Genk wel mijn laste kans op een grote prijs. Ik heb Genk, Anderlecht en Club Brugge al getraind, veel topclubs schieten er dan niet meer over hé. Het buitenland? Ik ga geen Turkse club in de buurt van Koerdistan trainen. Ik wil ook niet naar Italië of Spanje, niemand zit daar op Hugo Broos te wachten. Maar in Oostenrijk, Zwitserland of Portugal, waarom niet? Je weet nooit hé."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties