Lezersbrief in de kijker: één voor de prijs van twee

Thomas Dubois
| 0 reacties
Lezersbrief in de kijker: één voor de prijs van twee
Foto: © SC

Net voor de aftrap van de competitie stond de Supercup op het programma. Het traditionele duel tussen de Bekerwinnaar en de Kampioen van België. Respectievelijk Zulte Waregem en Anderlecht. Daar stond het 0-0 toen de wedstrijd plots afgelast moest worden door de hevige regen. Nu werd er een nieuwe datum vastgelegd want de Supercup moet een winnaar kennen. Tevens werden er ook nieuwe prijzen vastgelegd. Ook voor de mensen die eerder slechts een halve wedstrijd zagen. En daar zijn sommigen niet mee akkoord. Voetbalkrant.com wenst te benadrukken dat zij op geen enkele wijze verantwoordelijk is voor de inhoud van de lezersbrieven.       

Twee keer betalen voor één wedstrijd

't Was één van die onvoorspelbare zomerdagen. Storm hing onzichtbaar in de heldere lucht. Met wat geluk bleef die lang genoeg uit om het talrijk opgekomen publiek in het Astridpark een eerste galamatch te bieden van wat -voorzichtjes, en hier en daar toch wel met borst fier in de lucht- werd aangekondigd als een "champagneseizoen": de Supercup.

Deze veredelde oefenmatch -die door beide deelnemers onder geen beding openlijk zo genoemd mag worden- kondigde zichzelf aan als een interessante pot voetbal. Een duchtig dooreen geschud en toch versterkt Anderlecht zou zich direct mogen meten met de bekerwinnaar van vorig jaar, die West-Vlaamscherwijze een minder tumultueus tussenseizoen hadden doorgemaakt.
Franky versus Francky, een mooiere opener voor het seizoen kon niemand zich inbeelden. De eerste helft was genietbaar. Slordig spel, dat wel. Maar wat wilde iedereen dan wel? Tchité had amper de tijd gehad om zijn kastje bij Standard te ledigen maar stond wel al op het veld. Tioté speelde op de voor hem ongewone rechtsachterpositie en ook Van Damme, Hassan en Boussoufa speelden hun eerste match met inzet voor het Anderlechtpubliek. Aan Waregemse zijde debuteerden De Vlieger, Reina en Roussel. Weinig sprake van automatismen dus.

beide trainers hoofd. Tegen het einde van de eerste helft begonnen er zich donkere wolken te verzamelen boven het stadion. Moeder Natuur nam de controle over het spel en domineerde de laatste 5 minuten voor rust. De bal rolde niet meer, voor geen van beide ploegen. Het publiek werd vergast op hevige plensbuien, die dankzij de grillige rukwinden onderdak vonden onder de overdekte tribunes.

Het onheil geschiedde. Er kwam geen verbetering, de match werd stilgelegd. De fans dropen teleurgesteld af terwijl er werd meegedeeld dat we de tickets moesten bijhouden. Voor het geval de match herspeeld werd. Zo gezegd, zo gedaan. Een week of twee geleden werd een nieuwe datum voor de wedstrijd bepaald. Én... werden de prijzen nog eens meegedeeld. "Voor de supporters die er de eerste keer niet bij waren", zou je dan denken. Maar niets was minder waar!

De match zou opnieuw gespeeld worden. En daarvoor zou opnieuw in de
portefeuille getast moeten worden. Schandalig, nietwaar? Zoveel mensen die kletsnat en teleurgesteld afdropen na die eerste helft. Zich vlug haasten naar trein, tram, auto, fiets,... ? Toch enigszins getroost door enkele veelbelovende acties die ze hadden kunnen meepikken. Laat ze maar nog eens betalen! Nog eens de trein betalen, nog eens tijd vrijmaken, nog eens hun ticket betalen... ? Geld zou deze dagen aan de bomen groeien, heb ik ergens horen zeggen. Kan iemand me dan vertellen waar ik die bomen kan vinden? 

Een reactie richting de ticketingdienst van Anderlecht werd achteloos als volgt opzij geschoven: "Jammer genoeg is de organisatie van de supercup in handen van de Profliga."

Is dit de mentaliteit van een topclub? "We krijgen ons stadion toch wel opnieuw vol, met wat andere sukkels die redelijk wat geld over hebben voor deze oefenmatch, oeps, Supercup. Dus profiteren we daar maar van."

Vreemd ook, hoe gemakkelijk de verantwoordelijkheid hier wordt doorgeschoven, door de "trots van België". Terwijl men in andere gevallen niets liever doet dan het vaandel zelf in de lucht te steken en de stoet vooraf te gaan. Een mouw aan dit probleem passen lijkt nu echter te veel gevraagd. 

Een misnoegde supporter.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties