'Juventus verdiende degradatie naar de Serie C'

'Juventus verdiende degradatie naar de Serie C'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdag had de Raad van Bestuur van Juventus Turijn een vergadering met een aantal kleinere aandeelhouders van de club. Zij vroegen zich af waarom de club meteen vroeg voor degradatie naar de Serie B in plaats van te vechten voor een plaats in de Serie A. Club-advocaat Cesare Zaccone repliceerde echter dat Juventus blij mag zijn dat het in de Serie B zit, want dat er genoeg bewijzen zijn om hen terug te zetten naar de Serie C.
 
Zaccone: “Blijkbaar verstaat iemand in deze vergadering niet de positie waar we in zitten. Het dossier dat ons werd gegeven, bevat heel veel inbreuken van Luciano Moggi en Antonio Giraudo die de club vertegenwoordigden gedurende die tijd. Er was niet veel aan te doen gezien hun illegale praktijken en Juventus was onvermijdelijk verantwoordelijk voor hen.”
 
“Onze situatie was tragisch, maar wat konden wij er aan doen? Wij konden Moggi of Giraudo niet verdedigen. Er waren zoveel beschuldigingen tegen ons dat de geschikste straf Serie C was. Daarom hebben wij gevraagd voor Serie B zonder puntenaftrek. We verdienden Serie C dus teruggezet worden naar de Serie B was een goed resultaat. We deden dit om Juventus te laten overleven.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties