Toplubs hebben hun fans nodig

Dirk Pieters
| 0 reacties
Toplubs hebben hun fans nodig
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na elf speeldagen doen de topclubs het in België zeker niet slecht, maar toch zal het voor enkelen nog iets beter moeten, willen ze kansmaken op de titel. Toch is al één ding zeker: De vier grote clubs -Racing Genk, Standard, Club Brugge en Anderlecht- moeten ook rekenen op hun achterban.

De leider in de hoogste klasse, Racing Genk, kent momenteel een schitterende reeks en ook de supportersaantallen nemen daardoor toe. De sfeer op de tribunes is veel beter dan de afgelopen jaren, en dat zullen de spelers zeker waarderen.

Bij Anderlecht zit het elke week ook redelijk vol. De toeschouwersaantallen stijgen ieder jaar. Toch kan de spionkop van paars-wit best kritisch zijn voor zijn spelers, maar in moeilijke momenten kan het de spelers toch naar een hoger niveau tillen.

Bij Club Brugge gaat het de laatste weken wat minder en dat is ook merkbaar aan de sfeer tijdens de competitiewedstrijden. Toch kunnen de supporters van blauw-zwart er een heksenketel van maken in 'speciale' wedstrijden. De resultaten, onder andere tegen Leverkusen, zijn daardoor ook steeds beter.

De fans van Standard staan garant voor veel sfeer, toch laten ook zij het met momenten afweten als het een hele periode minder gaat. Nu de club terug aan een goede reeks bezig is, is de wil er bij de supporters en zorgen ze voor een helse sfeer. Standard verdubbelde in vijf jaar tijd zijn supportersbestand. [AN]
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties