Zevende supercup voor Action 21 Charleroi

Jan Van Looy
| 0 reacties
Zevende supercup voor Action 21 Charleroi
Foto: © SC

Met zo'n 400 toeschouwers liep de hall van Morlanwelz zaterdagavond goed vol voor de traditionele wedstrijd om de SUPERCUP: een organisatie van de LENF: de Liga van de clubs van Eerste Nationale Futsal. Toch keek men voor aanvang verontwaardigd toen A21-coach Vavadio verscheen met enkel doelman Fehrmann en Lucio Rosa Lima als vaste waarden aan de aftrap. De anderen genoten van een vrije dag na winst vrijdagavond van de vooruitgeschoven wedstrijd in Lommel.

Het Braziliaanse trio Vanderlei, Zico en Liliu Wilson speelde niet. Net zo min als Chaibai en Van Melkebeke. Pauly was wel présent maar kwam niet in actie. Daardoor konden zich spelers als : Fosse, Salhi, Dujacquier, Kassah, Caudron, Anik en Keles naar hartelust uitleven. Lucio zorgde voor de begeleiding tussen de lijnen en speelde zelf een dijk van een wedstrijd. Hij was de man van de wedstrijd. Samen met doelman Fehrmann.Die moest na 5 minuten de 1-0 toestaan toen Bettinho na een hoekschop binnen tikte. 

Seconden later devieerde Fosse de bal ongelukkig in eigen netten (0-2). Bettinho en Carnoli kregen de bal geen derde keer in het A21-doel. Het was integendeel Action 21 dat tegenscoorde. Salhi buitte een monumentale flater in de thuisverdediging uit (2-1). De nonchalance in de thuisrangen werd daardoor afgestraft. Deze tegentreffer en zeker ook het moordend tempo dat de bezoekers oplegden vormden de ommekeer. In een open en denderend vertoon genoot iedereen optimaal.  De A21-aanhang was terecht uitbundig want de ploeg realiseerde wat een uur vroeger ondenkbaar leek: Paraske Bowl Morlanwelz in eigen huis uittellen. De vier-thuis-Brazilianen (Jacob, Falasque, Betinho en Medina) trachtten nog het getij te keren maar lukten daar niet meer in. Ook al kregen ze kansen. Ook de Italiaanse nieuwkomer Barboza (komt van Lazio Roma en is weldra speelgerechtigd) niet.

LENF-voorzitter Jos Pans mocht terecht fier om het hoogstaande vertoon de nieuwe supercup uitreiken aan de A21-kapitein Lucio Rosa Lima.

Doelpunten: 5' Bettinho (1-0), 5' o.g. Fosse (2-0), 15' Salhi (2-1), 22' Dujacquier (2-2), 30' Kassah (2-3), 36' Salhi (2-4) en 40' Fosse (2-5).  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties