Galawedstrijd in Barcelona voor Essevee

Thomas Dubois
| 0 reacties
Galawedstrijd in Barcelona voor Essevee
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem mag zich vanavond opmaken voor z’n eerste van twee galawedstrijden in de Uefa-beker. Zulte Waregem won z’n eerste twee wedstrijden tegen eerste Austria Wenen en vervolgens Sparta Praag zodanig dat de West-Vlamingen zo goed als zeker zijn van de volgende ronde. Espanyol Barcelona is in principe enkele maatjes te groot voor Zulte Waregem, maar, dat Zulte Waregem bewees al tot drie keer toe dat het kan stunten, de spelers zijn relax en zijn gebrand op een goede prestatie.
 
Espanyol Barcelona heeft momenteel drie punten, die behaalden ze na een overwinning op de eerste speeldag tegen Sparta Praag, 0-2. Op speeldag 2 was de Spaanse ploeg vrijgesteld. De ploeg staat momenteel op een dertiende plaats in de Spaanse Primera Division. Het heeft twaalf punten uit elf wedstrijden. De ploeg uit Barcelona kende een goede voorbereiding door een 3-2 overwinning te boeken tegen Athletic de Bilbao. Het winnende doelpunt werd in minuut 94 gescoord door Pandiani.
 
Zulte Waregem speelde 2-2 gelijk. Het kwam 2-0 voor via een herboren Cédric Roussel, Westerlo vocht terug en kon nog twee keer scoren. Essevee haalde in de competitie tot nu toe veertien punten uit dertien wedstrijden, het staat daarmee op een schamelde vijftiende plaats.
 
Zulte Waregem moet het duel tegemoet gaan zonder Geert De Vlieger, die blesseerde zich aan het hielbeen van de rechtervoet. Hij gaat donderdag onder het mes, verwacht wordt hij zo’n drie maanden buiten strijd zal zijn. Zo komt Merlier wellicht opnieuw onder de lat. Derde doelman Bossut reist zo een eerste keer mee, hij wordt nu de tweede doelman. Vigil, Minne en Mrdja zijn er niet bij. Vooral Mrdja is een verrassing. Die kwam in het tussenseizoen over van SK Lierse, maar kon nog niet brengen waar hij voor aangetrokken is. “Ik wil er midden volgend jaar absoluut bij zijn op het EK voor beloften in Nederland.” Aldus de spits in Het Laatste Nieuws. “Als ik niet speel, word ik niet opgeroepen. Dus zoek ik in de winterstop een andere club of ga ik terug naar Lierse.”
 
Meert is er wellicht wel bij, net als Leleu. Dindeleux trainde nog individueel maar kan wellicht spelen. Ook De Brul is er niet bij, hij revalideert verder na een blessure.
 
Zulte Waregem zal in Barcelona gesteund worden door ongeveer 800 supporters. De wedstrijd wordt afgetrapt om 21u30 en is nergens te bekijken op de Belgische televisie. De wedstrijd is wel te volgen via Sporza Radio. De wedstrijd wordt geleid door de Roemeen Pavel Cristian Balaj
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties