Liverpool blijft steken op gelijkspel

Kevin Vanbuggenhout

Op Anfield Road werd Liverpool met het bezoek van het hoger geklasseerde Portsmouth nog eens aan een test onderworpen. Liverpool wou uiteraard thuis blijven winnen. Portsmouth had zijn plaats in de top vijf van het klassement te verdedigen.

Portsmouth kroop massaal achter de bal en liet het initatief aan Liverpool. Portsmouth vervulde zijn verdedigende taken goed. Liverpool slaagde er niet in aanhoudende druk te zetten, maar dwong wel enkele goede kansen af. Een afstandsschot van Hyypia ging net over. Gerrard knalde een vrije trap over. De aanvoerder van Liverpool schoot een volgende kans naast. Op een voorzet van Finnan kopte Luis Garcia de bal in het zijnet. Portsmouth begaf niet en hield Liverpool op 0-0 aan de rust.

De creativiteit van het team van Liverpool bleek net niet voldoende te zijn. Een lage voorzet van Gerrard leidde tot heel wat chaos voor het doel van Portsmouth, maar een doelpunt bleef uit. Enkele minuten voor tijd probeerde Gerrard zijn ploeg alsnog de drie punten te bezorgen. Zijn duikkopbal op voorzet van Kuyt belandde in het zijnet. Liverpool moest genoegen nemen met een scoreloos gelijkspel.

Liverpool presteerde net niet goed genoeg om een overwinning uit de brand te slepen. Het balbezit werd -mede door het goede verdedigen van Portsmouth-niet omgezet in een doelpunt. Liverpool heeft nu nog steeds twee punten minder dan Portsmouth in de stand.