AZ desnoods met verdedigers in doel

AZ desnoods met verdedigers in doel
Foto: © SC

AZ Alkmaar zit met een heus doelmannenprobleem. De nood is ondertussen zelfs zo hoog dat trainer Louis Van Gaal gevraagd heeft in de kleedkamer welke spelers bereid zouden zijn om even in doel te gaan postvatten. Dat staat vandaag in de Nederlandse krant De Telegraaf te lezen. Bij AZ zijn Khalid Sinouh, Joey Didulica en Job Bulters geblesseerd en daarom is de club hard op zoek naar een tijdelijke oplossing.

AZ zou al aangevraagd hebben het duel tegen Excelsior Rotterdam uit te stellen, maar de KNVB had daar geen oren naar. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een duel wordt uitgesteld omdat een club te veel blessures heeft. 

Ondertussen wordt er alles aan gedaan om derde doelman Bulters alsnog fit te krijgen en zelf heeft het jonge keeperstalent goede hoop. "Ik heb wat gelopen en ben behandeld. Ik denk wel zondag te kunnen halen. Het zal wel moeten."

Van Gaal vroeg ondertussen toch al in de kleedkamer wie van de spelers eventueel bereid is om een wedstrijd in doel te staan. International Tim De Cler en de IJslander Gretar Steinsson hebben zich opgegeven mocht het nodig zijn.

Edward Metgod, assistent bij AZ, probeerde met een grap de doelmannenkwestie te relativeren. "Het wordt dus een strijd tussen Jan Nederburgh (48) en mezelf (46)", aldus Metgod, waarbij Nederburgh, de doelmannentrainer, meteen repliceerde dat Metgod de jongste is en hij het maar moet doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties