Edegem naar volgende ronde

Luc Goderis

Een wedstrijd met twee totaal verschillende ploegen op het veld. RS Decoratie Edegem dat Jette misschien wat onderschat heeft (tijdens voorbereiding nogal gemakkelijk van gewonnen), en Jette dat niets te verliezen had en er 200% voor ging.

De eerste helft was het voor coach Hugues Trappeniers wat zoeken naar de juiste opstelling, zeker omdat hij twee nieuwe spelers (Dave Fermont en Samir El Haoual) in zijn kern had, die hun eerste wedstrijd speelden.  Het duurde dan ook tot in de negende minuut vooraleer Samir El Haoual Edegem op voorsprong kon brengen, door een vrije trap snoeihard en loepzuiver voorbij muur en doelman te plaatsen.  De rest van deze eerste helft was het wat zoeken naar de juiste combinaties voor Edegem en sprongen de slechte passes en misverstanden tussen de spelers van Edegem vooral in het oog.  Dit is niet te verwonderen omdat de twee nieuwkomers nog maar één keer met de kern van Edegem hadden getraind, en het hun eerste wedstrijd in deze groep was.

De tweede helft was van een ander kaliber.  Jette startte met volle overgave en inzet, maar bij Edegem begon het ook wat beter te klikken met de nieuwkomers.  Het samenspel begon beter te werken en in de elfde minuut kon Abdelaziz Jaffal een mooie voorzet van El Haoual afwerken (0-2).  Twee minuten later was het weer El Haoual die op een assist van Steven Seedo zijn tweede doelpunt van de avond scoorde (0-3).  Nog één minuut later toonde Dave Fermont zijn kunnen en maakte er 0-4 van.  Coach Trappeniers gunde zijn kernspelers wat rust en ging met twee invallers spelen.  Dit was de kans voor Jette om in de vijftiende en negentiende minuut tegen te scoren en de einduitslag op 2-4 te brengen.