Kunnen Van Handenhoven en co straks weer spelen?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kunnen Van Handenhoven en co straks weer spelen?
Foto: © SC

Vandaag begint alweer een nieuwe episode in de zaak van de ex-La Louvière-spelers die opzettelijk met 7-0 gingen verliezen op het veld van Lierse in mei 2005. Gunther Van Handenhoven en co gaan namelijk in evocatie, het equivalent van wat in de Belgische rechtspraak het Hof van Cassatie heet.

Aanvankelijk kwamen Van Handenhoven, Wagneau Eloi, Laurent Montoya en Mario Espartero weg met een voorwaardelijke schorsing en een veroordeling voo onsportief gedrag. Ze werden namelijk niet correct betaald door hun club. Die veroordeling was niet naar de zin van bondsprocureur René Verstringhe die strengere straffen wilde zien. Hij ging in beroep maar zou zijn slag toch niet thuis halen. De vier spelers kregen echter wel een speelverbod tot 30 juni 2007. Montoya berustte in zijn lot, maar de andere drie laten het er niet bij. Ze willen nu hun schorsing aanvechten bij de evocatiecommissie. Mogelijk zal die vandaag de knoop doorhakken, maar wellicht wordt het toch nog enkele weken wachten. In het beste geval mogen Van Handenhoven en co weer voetballen tot het beroepscomité hen misschien weer schorst.

Gunther Van Handenhoven is ondertussen op zoek naar een nieuwe club in het buitenland. Vorige week testte hij nog zonder gevolg bij de Nederlandse club RKC Waalwijk. Het staat iedere voetbalbond vrij om de schorsing van de KBVB over te nemen wat de KNVB dan ook deed. In het buitenland zou de voormalige jeugdinternational wel kunnen spelen want de schorsing wordt daar pas geldig als de KBVB ze doorgeeft aan de wereldvoetbalbond FIFA. Maar de Belgische voetbalbond ondernam na ruim drie weken nog steeds niets. "We hebben de schorsing nog niet doorgegeven omdat we de evocatieprocedure afwachten", zegt KBVB-woordvoerder Nicolas Cornu daarover in Het Nieuwsblad. Nochtans is het zo dat de evocatieprocedure geen invloed heeft op de schorsing. "Laat ons zeggen dat de zaak niet de hoogste dringendheid heeft", gaf Cornu na lang getalm toch toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties