Opnieuw meer geld voor Premier League

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Opnieuw meer geld voor Premier League
Foto: © SC

Goed nieuws voor de teams uit het Engelse Premiership. De Premier League heeft een nieuwe lucratieve deal gesloten waardoor alle teams op het hoogste Engelse niveau volgend seizoen hun tv-gelden opnieuw zullen zien stijgen. BSkyB en Setanta kochten de buitenlandse rechten om de Premier League via broadcast en internet buiten Engeland uit te zenden.

Met de deal is zo'n 2,5 miljard euro gemoeid. Dit houdt in dat wie volgend seizoen kampioen van Engeland wordt, naast de bonussen nog eens 75 miljoen euro extra op de bankrekening mag bijschrijven. Zelfs de rode lantaarn op het einde van het seizoen krijgt er nog eens 45 miljoen euro bij. Dat is hetzelfde bedrag als wat kampioen Chelsea vorig seizoen kreeg bij het behalen van de landstitel.

De forse stijging van de tv-inkomsten is te danken aan het feit dat de Engelse Premier League immens populair is buiten Engeland. Dat is te danken aan de aanwezigheid van veel topspelers en de reputatie van de competitie. "Deze deal brengt ons naar een hoger niveau", liet Richard Scudamore, de voorzitter van de Premier League, weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties