Lens en Valenciennes niet overtuigend

Philippe Crols

Net als een heel aantal eersteklassers in Frankrijk hebben ook Lens en Valenciennes zich geplaatst voor de achtste finales van de Franse beker. Toch hadden ook deze ploegen het alles behalve gemakkelijk.

Romorantin - Valenciennes  1-2

Derdeklasser Romorantin maakte het de eersteklasser dus vrij moeilijk. Valenciennes liep wel uit tot 0-2. Het had daar in eerste instantie wel de hulp van thuisspeler Villatte nodig. Hij vloerde zijn eigen doelman. Savidan leek net na rust de partij te beslissen, maar toch werd het nog spannend. Fabien maakte een kleine tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Spanning troef dus in de laatste minuten, maar gescoord werd er niet meer.

Orléans - Lens  1-3

Ook vierdeklasser Orléans maakte het een eersteklasser niet makkelijk. Lens kon pas in de slotfase definitief afstand nemen. Ook hier kreeg de eersteklasser een bonus van twee doelpunten. Cousin scoorde al snel in de eerste helft en Thomert deed hetzelfde in de tweede helft. Een kwartier voor tijd lukte Coquerel de aansluitingstreffer. Stunten lukte echter niet, want Demont scoorde voor Lens nog de 1-3.