Pompey laat zich verrassen door Charlton

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Pompey laat zich verrassen door Charlton
Foto: © SC

Portsmouth draait nog steeds goed mee in de subtop van de Premier League. Het treffen met Charlton was een gelegenheid om nog eens de drie punten te pakken. Charlton bevond zich nog steeds in de degradatiezone en had de punten wellicht harder nodig dan Portsmouth. 

Ben Thatcher kreeg een warm onthaal van de Portsmouth-supporters. Het was het eerste bezoek van Thatcher aan de ploeg van Pedro Mendes sinds het elleboogincident tussen de twee op de tweede speeldag van het seizoen. Portsmouth kreeg de eerste mogelijkheid om te scoren. TraorĆ© zette voor tot bij Cole die over schoot. Toch bleef Charlton de hele tijd goed georganiseerd en werd Portsmouth goed opgevangen. Charlton was de hele eerste helft dan ook minstens de evenknie van Portsmouth. Hughes kopte een hoekschop van Rommedahl aan de tweede paal in de handen van James. Marcus Bent kopte een voorzet van Thomas weer voor doel, maar Hughes kon net niet bij de bal. Cole was nog dicht bij een doelpunt voor Portsmouth, maar diens kopbal werd weggewerkt door de goed opgestelde Thatcher.

In de 56ste minuut nog eens gevaar voor het doel van Portsmouth. Een voorzet van Rommedahl bereikte Thomas, diens plaatsbal werd gepakt door James. Drie minuten later kopte Kanu een voorzet van Johnson naast. Er was in de tweede helft een lichte verbetering merkbaar bij Portsmouth, maar de organisatie van Charlton hield vrij makkelijk stand. Elf minuten voor tijd drong Charlton door het centrum van de verdediging van Portsmouth en Faye trapte zijn ex-ploeg op achterstand. Portsmouth sleepte bijna nog een gelijkspel uit de brand. Carson redde de kopbal van Andrew Cole.

Portsmouth liet toch weer een steek vallen en ziet Reading naderen tot op drie punten. Voor Charlton kwam de stuntzege bij Portsmouth als geroepen. De laatste uitzege van Charlton dateerde van het laatste bezoek aan Fratton Park in oktober 2005.           
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties