Analyse RS Waasland en VW Hamme

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
RS Waasland en VW Hamme
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de barre weersomstandigheden buiten presenteren we u de laatste winteranalyses. Deze gaan over de beide Wase clubs. Beide clubs deden het vorig seizoen goed. VW Hamme wist zelfs ei zo na de promotie naar de hoogste afdeling af te dwingen, maar de beslissende wedstrijd op het terrein van KVSK United ging verloren. Waasland eindigde vierde in de rangschikking en mocht zelfs even deelnemen aan de eindronde maar ze werden uiteindelijk toch geweerd ten voordele van Verbroedering Geel.

 

Beide ploegen roerden zich voor de competitiestart op de transfermarkt. Flies ruilde VW Hamme in voor Waasland en Derycke deed het omgekeerde. Verder trok Waasland onder andere Jimmy Smet, Christian Bouckenooghe en Werry Sels aan, drie spelers met eerste klasse-ervaring. VW Hamme verloor buiten Flies ook nog de aalvlugge Mampuya aan Lierse. Het kocht zelf ook goed in met dan vooral Bart Vlaeminck (Club Brugge) en Jorrit D’Haeseleer (Anderlecht). Dat goeie transfers geen garantie zijn op goede resultaten bewezen beide clubs.

 

VW Hamme verloor op de eerste speeldag 1-0 op het terrein van Virton, nadien volgde een scoreloos gelijkspel in eigen huis tegen Ronse, er werd gewonnen op Waregem met het kleinste verschil en drie keer op rij gelijk gespeeld tegen United, Leuven en op Tubeke. Hierop volgden drie verliespartijen waaronder de zware 3-0 op het terrein van herfstkampioen Dender. Hierna volgde voor menig Hammenaar de uitschieter van de eerste competitiehelft, in eigen huis werd 5-2 gewonnen van streekgenoot RS Waasland. De oh zo moeilijk scorende spitsen van Verkempinck vonden vijf maal de weg naar het doel en dus leek VW Hamme definitief vertrokken, niets was minder waar. VW Hamme behaalde nadien nog maar één overwinning, het won 2-1 in eigen huis tegen  KVK Tienen. De Hammenaren behaalden zo 7 op 24 in zijn laatste acht wedstrijden en staan momenteel op een zestiende plaats.

 

RS Waasland begon nog slechter, het verloor uit tegen KVK Tienen met 2-0. Op de tweede speeldag werd Antwerp wel tot een gelijkspel gedwongen maar nadien werd verloren op Kortrijk en gelijkgespeeld tegen KV Oostende. Op de vijfde speeldag werd dan de eerste zege geboekt, dit gebeurde op het terrein van SK Ronse, er werd gewonnen met 0-3. Nadien werden er maar weer 5 punten gesprokkeld uit 6 punten. Er werd met 3-0 gewonnen van Union. Dender zorgde echter meteen voor de ontnuchtering door Red Star te kloppen met 4-0. Waasland sloot de eerste seizoenshelft af met twee gelijke spelen en een overwinning op Dessel Sport. In de rangschikking staat het één plaatsje hoger dan zijn streekgenoot VW Hamme met 1 puntje meer.

 

Beide ploegen moesten dus op zoek naar versterking om verder onheil, à la degradatie, te voorkomen. VW Hamme wist waar zijn probleem lag en dat was vooraan. Er werd dus ook gevoelig naar aanvallende versterking gezocht. De namen van Bouchouari, Kaiper en menig ander gingen over de Hamse tongen maar uiteindelijk was het het jonge talent Steve De Ridder dat uitgeleend werd door AA Gent. Of Verkempinck nog een aanvallende versterking haalt valt af te wachten. RS Waasland was heel wat actiever op de transfermarkt. Van Hoeylandt, Dupont, Baidjoe, Geldof, De Witte en Vincken zochten andere oorden op terwijl Jelle De Bock (uitgeleend door PSV) en Francis Zé de Waaslandse troepen komen versterken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties