Utrecht en Boussaboun helpen elkaar uit de nood

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Utrecht en Boussaboun helpen elkaar uit de nood
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Utrecht heeft op de valreep nog aanvaller Ali Boussaboun kunnen binnenhalen. De spits wordt tot het einde van het seizoen geleend van Feyenoord Rotterdam waar hij een speler op overschot was. Utrecht nam ook nog een koopoptie op in het contract.

Boussaboun was al een tijdje op zoek naar een nieuwe club omdat hij niet meer in de plannen paste van Feyenoord-coach Erwin Koeman. Onlangs liep hij nog stage bij de Engelse topklasser Blackburn Rovers. Utrecht meldde zich erg snel bij Feyenoord toen bleek dat hun goudhaantje Marc-Antoine Fortuné gekozen had om terug te keren naar Frankrijk om te voetballen bij AS Nancy.

"Ali past bij deze club en bij NAC heeft hij bewezen dat hij een echte publieksspeler is en zijn ervaringen bij Feyenoord kunnen ons goed van pas komen. Hij heeft snelheid, een individuele actie en heeft aandacht voor het teambelang. Maar het belangrijkste is dat hij goed past in het tweespitsensysteem. Hij kent de clubcultuur van FC Utrecht, is bekend met de speelwijze en is direct inzetbaar", verklaart Utrecht-trainer Foeke Booy de komst van de Marokkaan.

Bij Feyenoord heeft Boussaboun nog een contract tot de zomer van 2009. Hij was bezig aan zijn tweede seizoen in De Kuip. De 27-jarige international speelde 36 competitieduels voor de Rotterdamse club waarin hij zes keer tot scoren kwam. Eerder stond Boussaboun al op de loonlijst bij ADO Den Haag, FC Groningen en NAC Breda.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties