Nog elf kandidaten voor periodetitel

Nog elf kandidaten voor periodetitel
Foto: © SC

Met nog twee speeldagen voor de boeg, komen er maar liefst nog elf kandidaten in aanmerking voor de tweede periodetitel! Na deze speeldag kunnen we dit aantal wellicht halveren en gaan we een spectaculaire laatste speeldag tegemoet... 

Sprimont CS begint de negentiende speeldag als koploper van de tweede periode. De tweede in de stand heeft één punt voorsprong op drie ploegen. De Luikenaars staan wel nog voor twee zware wedstrijden. Vanavond komt La Louvière op bezoek en volgende week maakt de ploeg de verplaatsing naar het thuis nog ongeslagen Tongeren. La Louvière is de laatste weken aan de beterhand. Twee weken geleden werd er nog op een pijnlijke manier verloren in Tongeren (bij een 1-1 stand miste La Louvière in de 89ste minuut een penalty, een minuut later scoorde Tongeren de winnende treffer), maar vorige week werd er knap gewonnen tegen de vierde in de stand Woluwe. Doordat vorige week alle degradatiekandiaten punten pakten, schoten de Wolven niet veel op met de winst. Het belooft een spannende match te worden tussen twee ploegen die de drie punten hard nodig hebben.

Een andere interessante wedstrijd is FC Luik - KSK Hasselt. De Luikenaars zijn bezig aan een sterke tweede periode en volgen op twee punten van Sprimont. Winst is wel noodzakelijk om in de running te blijven. Hasselt leek twee weken geleden ten dode opgeschreven, maar vorige week kwam de club weer tot leven. Er werden vier nieuwe spelers aangetrokken (die vorig weekend nog niet mee deden), een nieuwe trainer aangesteld en op de koop toe werd koploper Olympic Charleroi met een kansloze 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Ook dit wordt een wedstrijd op het scherpst van de snee. Beide ploegen spelen met vertrouwen en kunnen de drie punten goed gebruiken. Bij winst van Hasselt komen de Limburgers terug op drie punten van Luik.

KSK Tongeren krijgt CS Verviers op bezoek. De Luikenaars zijn nog altijd in strijd voor de tweede periodetitel, de ploeg volgt op één punt van Sprimont. Tongeren komt op papier ook nog in aanmerking, maar de vier punten kloof met Sprimont is wellicht te groot. Beide ploegen hebben niet veel aan een gelijkspel en zullen voor de winst gaan. Tongeren houdt door een overwinning aansluiting bij de top vijf en Verviers blijft in het kielzog van Sprimont.

De derde Limburgse ploeg, Bocholt VV, krijgt Visé op bezoek. Meteen de derde Limburg-Luik confrontatie van de speeldag. Visé is met één overwinning en twee gelijke spelen nog ongeslagen na de winterstop. De Limburgers begonnen iets moeizamer met één overwinning en twee nederlagen. Met het oog op de tweede periode doet deze wedstrijd wellicht niet meer terzake. Bocholt volgt weliswaar nog op vier punten van Sprimont, maar de kans is klein dat deze kloof nog overbrugt zal worden op twee speeldagen, zonder dat hier een andere ploeg van profiteert. Visé gaf al aan vol voor de derde periode te gaan en zal dus stilaan naar zijn beste niveau toe moeten groeien. Voor Bocholt wordt het zaak om de nederlagen van de vorige weken te vergeten en opnieuw aan te sluiten met een overwinning. 

De andere wedstrijden:

WS Woluwe - UR Namur

Olympic Charleroi - Seraing

Walhain CG - Francs Borains

Kelmis - Couillet



        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties