Analyse Crisis in Hamburg en München wordt groter

Philippe Crols
| 0 reacties
Crisis in Hamburg en München wordt groter
Foto: © SC

De crisis die er heerst in Hamburg en München is na de afgelopen speeldag alles behalve bezworen. Kampioen Bayern verloor met zware 3-0-cijfers in Nürnbeg en HSV liet de punten weer liggen in Berlijn. De topper van de speeldag tussen Werder en Schalke eindigde op een 0-2-overwinning voor de Köningsblauen. 

Twee goals van Lövenkrands volstonden voor Schalke om de drie punten mee te nemen naar Gelsenkirchen. Zo is Schalke alleen leider. Werder speelde lange tijd onherkenbaar en inspiratieloos. Bayern München kon op vrijdag al de twee leiders niet onder druk zetten. Het ging in Nürnberg zwaar onderuit. Hitzfeld debuteerde met een 3-0-nederlaag. Stuttgart profiteerde wel van de uitschuiver van de kampioen. In Dortmund werd er met het kleinste verschil gewonnen waardoor het nu al vier punten meer telt dan Bayern. 

Onderin behoudt Hamburger SV de rode lantaarn. Het stond in Berlijn tien minuten voor tijd 0-1 voor, maar toen liep het voor de zoveelste keer fout. In tien minuten tijd ging het van 0-1 naar 2-1. Mainz pakte een puntje in Frankfurt en zit aan zeven op negen en staat nu op plaats zeventien. Ook Gladbach deed een goede zaak. Zonder Belgen won het met 0-2 op Bielefeld. Samen met Aachen staat het nu op de op twee na laatste plaats. Aachen ging namelijk met zware 1-4-cijfers onderuit tegen Hannover dat zich helemaal geen zorgen moet maken omtrent de degradatie. 

Ook Wolfsburg deed onderin een goede zaak. Ondanks een owngoal van van der Heyden boekte het in eigen huis een 3-2-overwinning tegen Leverkusen. Cottbus geraakte in eigen huis dan weer niet verder dan een gelijkspel tegen Bochum. Beide teams verkeren zo nog altijd in degradatiegevaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties