Nigeriaanse bond ruziet met Engelse topclubs

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Nigeriaanse bond ruziet met Engelse topclubs
Foto: © SC

De Nigeriaanse voetbalbond gaat in de clinch met de Engelse topclubs Chelsea en Newcastle United. Het Afrikaanse land dreigt ermee naar de FIFA te stappen als beide teams hun Nigeriaanse spelers niet afstaan aan de nationale ploeg. Nigeria speelt morgen een vriendschappelijke oefenpot tegen Ghana. De spelers om wie het draait zijn John Obi Mikel en Obafemi Martins.

Newcastle-manager Glenn Roeder is van mening dat Martins moe is terwijl uit het Chelsea-kamp berichten komen dat Mikel een dijbeenblessure heeft opgelopen. Amanze Uchegbalam, de vice-voorzitter van de Nigeriaanse bond, zegt dat de clubs verplicht zijn hun internationals af te staan. Volgens de FIFA-reglementen moeten ook geblesseerde spelers ter beschikking staan van hun nationale ploeg en zich daar laten onderzoeken door een arts van de voetbalbond.

Roeder geeft aan dat Martins dit seizoen al dertig partijen speelde en dat hij momenteel daardoor vermoeid is. José Mourinho zegt van zijn kant dat Mikel naast zijn dijbeenblessure nu al vijf wedstrijden naeen gespeeld heeft en dat hij daarin zo'n twaalf kilometer per duel loopt en dat het dan logisch is dat een 19-jarige speler dan vermoeid geraakt.

Het kan Uchegbalam allemaal weinig schelen. "We hebben recht op onze spelers komende dinsdag. Als excuus wordt nu gegeven dat ze geblesseerd zouden zijn. Maar zelfs als ze dat zijn, zeggen de FIFA-regels dat we ze kunnen opeisen", aldus de Nigeriaanse vice-preses.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties