Liverpool nu officieel in Amerikaanse handen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Liverpool nu officieel in Amerikaanse handen
Foto: © SC

Liverpool Football Club is vandaag officieel overgenomen door de Amerikaanse investeerders George Gillett en Tom Hicks. De overname hing al enkele weken in de lucht, maar vandaag op de beurs bracht Liverpool-voorzitter David Moores het nieuws naar buiten.

"Dit is een grote stap voorwaarts voor de club, de aandeelhouders en de supporters. Deze club is mijn passie en een groot deel van mijn leven. Na lange tijd van overleggen heb ik beslist om mijn aandeel af te staan om zo de club de kans te geven een stap voorwaarts te zetten richting een nieuw stadion en in de spelersgroep", aldus de Liverpool-preses.

Moores vraagt de andere aandeelhouders overigens hetzelfde als hij te doen en hun aandelen af te staan. Ook de kersverse nieuwe eigenaars waren in de wolken na het afsluiten van de deal. "Liverpool is een fantastische club met een geweldige geschiedenis en gepassioneerde fans. We erkennen en waarderen de unieke erfenis en de rijke historie van Liverpool en zullen er alles aan doen om die in de toekomst ook te respecteren", aldus Gillett en Hicks.

Zelf noemt Liverpool geen bedragen, maar het rijke duo zou toch zo'n 700 miljoen euro op tafel gelegd hebben. Een deel van dat bedrag wordt gebruikt om de aandelen over te nemen en openstaande schulden af te lossen, een ander zal besteed worden aan de bouw van een nieuw stadion. Gillett en Hicks hebben in de Verenigde Staten ook enkele ijshockeyclubs in hun bezit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties