Wedstrijdverslagen 3 Prov A. O-Vl 11/02/2007.

Hendrik De Vriesere

SLV.Zelzate - Knesselare.

De co-leider had geen problemen om Knesselare al snel op een zijspoor te zetten. Met een zwakke verdediging en een doelman die veel fouten maakte. Het was al snel 2-0 doelpunten van De Wolf in de 7' en Janssens op de 24'. Maar toch kon Knesselare de eer redden vanop de stip het was Cornelis die de aansluitingstreffer op het bord kon plaatsen net voor rust. In de tweede helft was de kous af voor de bezoekers 3 maal Danneels in de 51', 62', en 71' en Magito (56') goed voor een half dozijn doelpunten, eindstand 6-1.

Zeveren - Lembeke.

In de subtop stond Zeveren tegenover Lembeke. In deze boeiende wedstrijd kwam de thuisploeg eerst op voorsprong in de 24' scoorde Verzele 1-0. De Bezoekers legde alles in de schaal opzoek naar de gelijkmaker die kwam er in de 40' via Lampo. Na rust ging Zeveren drukken op het doel van de tegenstander en met resultaat toen Vanderbeken in de 53' de 2-1 op het bord wist te prikken. Net voor affluiten kreeg Lembeke nog een strafschop en die werd omgezet door Djadi een billijk gelijkspel, eindstand 2-2.

Hansbeke - St.Laureins.

De thuisploeg kon in het eerste kwart de bezoekers afmaken. Al kwam St.Laureins eerst op voorsprong in de 10' prikte Denolf de 0-1 op het scorebord. Als Almeye(14') vanop de stip de gelijkmaker tegen de netten trapte was alles over te doen. De thuisploeg schakelde daarna een tandje bij, net voor rust kwamen ze op een verdiende voorsprong via Van Gastel(63') 2-1.  Na een verdiende rust kwam St.Laureins niet meer voor in het spelbeeld. Hansbeke liep verder uit in de 63' terug Almeye en daarna in de 78' De Keyzer brachten de eindstand op 4-1.

Zaffelare - FC.Zelzate.

Al snel waren de bezoekers in het offensief getrokken met hun topschutter Longueville. Met een knap afstandsschot zette die FC.Zelzate op het goede spoor 0-1 in de 23' tevens de ruststand. Na de pauze was het wachten tot op het uur de killer Longueville scoorde zijn tweede doelpunt van de middag 0-2. Minder geluk hadden ze als Willems en Van Leeuwen werden uitgesloten verder met negenman hielden de bezoekers goed stand. Al kon Thomas de aansluitingstreffer maken in het slotkwartier, eindstand 1-2.

Bassevelde - Watervliet.

De kop en staart ploeg stonden tegen over elkaar. De leider had het zzer knap lastig tegen Watervliet want Rubens legde halverwege de eerste helft een verrasende 2-3 op het bord. Al was Bassevelde in de 2' die de score opende via Van Wijnsberghe 1-0, in de 5' Rubens 1-1, Ingels bracht de Klauwaarts terug in de wedstrijd net na de gelijkmaker om de 2-1 te scoren. Dan de man van de wedstrijd Rubens die tweemaal tegen scoorde in de 14' en 18'. Ferbuyt hielp Bassevelde een handje om een gelijkspel op het bord te zetten met een own-goal 3-3 de ruststand. Na rust kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong in de 75' door Schatteman 4-3. Na de uitsluiting van Baecke kreeg de leider het in de slotfase nog erg moeilijk maar konden toch stand houden, eindstand 4-3.

St.Kruis Winkel - Vinkt.

De kanaaljongens namen de eerste helft voor hun rekening. Op het halfuur kregen ze loon voor werk toen Van Heygen de 1-0 vastlegde. Daarna lieten ze een tweede doelpunt kansloos voorbij gaan om de zege veilig te stellen. Voor rust kwam Vinkt op gelijkehoogte met een doelpunt van Careel 1-1. Na rust moest de thuisploeg de handen in elkaar slaan en knokken om het puntje vast te houden. Vinkt zag nog in de slotfase Hoste verdwijnen naar de kleedkamer met rood, eindstand 1-1.

FC.Kleit - Belzele/Evergem.

Een bewogen wedstrijd die alle kanten uitkon. Het leverde geen doelkansen op een brilscore aan de rust. Beide ploegen betwiste voor de winst, ze staan in de middenmoot van de klassering. Geen van beide kon afwerken tot in de 75' Sergeant de thuisploeg uittelde en de zege naar Belzele ging, eindstand 0-1.

Wippelgem - Poesele.

De thuisploeg had maar één speelgedeelte van doen want Poesele kon niet beter. Als men weet dat het bij rust al 3-0 stond was de zege veilig binnen. Doelpunten in de 16' Mistiaen 1-0, en tweemaal Verniers(27' en 30'). In de tweede helft wel pech voor de bezoekers Timmerman(own-goal) in de 72' en de stand was 4-0. Poesele kon maar één kans creëren in de 88' via De Meyer en kon een eerrijkend doelpunt versieren , 4-1 de eindstand.