Ailton speelt nu in Zwitserland

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ailton speelt nu in Zwitserland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Braziliaan Ailton is op het einde van zijn voetbalcarrière bezig aan het rondtoeren door Europa. De aanvaller verhuist nu op uitleenbasis van het Servische Rode Ster Belgrado naar Grasshoppers Zürich uit Zwitserland. Ailton zal voor de Zwitsers spelen tot het einde van dit seizoen en bovendien heeft de club die AA Gent uit de Intertoto knikkerde ook nog een aankoopoptie kunnen bedingen in de onderhandelingen.

Ailton had bij Rode Ster Belgrado nog een contract lopen tot de zomer van de 2008. Bij de Serviërs kon hij zijn stempel niet drukken in zijn allereerste seizoen. Hij maakte amper drie doelpunten in elf wedstrijden en slechts één keer speelde hij de volledige negentig minuten.

Ailton stapte in 2005 over van Schalke 04 naar Besiktas en sindsdien is het sterk bergaf gegaan met de Braziliaanse prijsschutter. Na een half seizoen in de Turkse competitie verhuisde hij al op uitleenbasis naar Hamburg SV. Afgelopen zomer vertrok hij uit Istanbul om in de Servische hoofdstad zijn geluk te gaan beproeven, maar ook deze keer loopt het dus niet goed af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties