Standard en Genk zetten Anderlecht onder druk

Anthony Van der Planken

Standard en Genk hebben zaterdagavond gedaan wat van hen verwacht werd: winnen. De twee zetten daarmee Anderlecht onder druk, dat morgen pas op het veld van Lokeren speelt.

Genk won thuis met 3-0 van Roeselare. Soetaers scoorde naar goede gewoonte een vroeg doelpunt, Coelho verdubbelde in de tweede helft de score. In de slotfase scoorde het jonge talent Jelle Vossen de 3-0.

Standard won vrij makkelijk op het veld van FC Brussels. Ali Lukunku, die nog eens aan de wedstrijd mocht starten, bedankte voor het vertrouwen en scoorde prompt twee keer. Conceiçao maakte in de tweede helft de 0-3 vanop de penaltystip.

Lierse lijkt nu definitief een vogel voor de kat. De Pallieters moesten thuis winnen tegen Cercle Brugge, maar verloren uiteindelijk met 0-2. De Smet en Boi zorgden voor de doelpunten.

Charleroi kon pas diep in blessuretijd de zege pakken tegen Beveren. De bezoekers verdienden veel meer, want ze waren 70 minuten baas. Beveren kwam dan ook op voorsprong via Gervinho en kreeg ook de kans om de score te verdubbelen, maar Dissa miste een penalty. Charleroi profiteerde en buigde in de slotfase de achterstand om in een 2-1 zege via Akpala en Akgül.

Westerlo - Germinal Beerschot was in feite een maat voor niets. Weinig spektakel, veel gerommel en een 1-1 einduitslag. Delen en Sterchele scoorden.

Het degradatieduel tussen Moeskroen en Bergen ten slotte eindigde in een 2-2 gelijkspel. Moeskroen kwam twee keer op voorsprong via Dugardein en Nicoise, maar Bergen kwam telkens langszij via Nicaise en Rabesandatrana.