Metzelder straks weg bij Dortmund

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Metzelder straks weg bij Dortmund
Foto: © SC

De 26-jarige verdediger Christoph Metzelder zal waarschijnlijk op het einde van het seizoen vertrekken bij zijn club Borussia Dortmund. De club uit Nordrhein-Westfalen had hem tot einde februari de tijd gegeven om te reageren op een voorstel om zijn aflopende contract te verlengen. Die aanbieding heeft de club nu terug ingetrokken en er wordt nu volop gezocht naar een vervanger.

Michael Zorc, de technisch directeur van de club, heeft aangegeven dat de club van mening is dat Metzelder genoeg tijd heeft gehad om op hun goede aanbieding te reageren. "We hebben open en eerlijke gesprekken gevoerd, maar we zullen ons nu erg snel moeten concentreren op het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen", aldus Zorc.

Metzelder speelt al zeven seizoenen voor Borussia Dortmund. In de zomer van 2000 werd hij overgenomen van Preußen Münster. De centrale verdediger werkte zich snel op tot basisspeler en groeide uit tot Duits international. Hij heeft al 29 A-caps achter zijn naam, maar enkele langdurige blessures verhinderden hem om nog meer selecties te verzamelen. Verwacht wordt dat Metzelder straks naar Inter Milaan verhuist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties