De Nolf: 'In 24 jaar 1 keer niet Europees'

Kristof Blomme
| 0 reacties
De Nolf: 'In 24 jaar 1 keer niet Europees'
Foto: © SC

Club Brugge trekt woensdagavond naar Kortrijk, waar het een bekerpartij afwerkt. Het wordt een belangrijke match voor blauw-zwart. Club moet zich plaatsen voor de halve finales om nog enigszins kans te maken op Europees voetbal. Op de competitie moet daarvoor immers niet meer gerekend worden. 

De partij tegen Kortrijk is zowat de laatste reddingingsboei voor Europees voetbal voor de Bruggelingen. Club verdedigt er een 2-1 voorsprong. Hoewel het geen denderende uitgangspositie is heeft woordvoerder Jacques De Nolf er vertrouwen in. "De 2-1 tegen Kortrijk is een link resultaat. Een dosis alertheid en adrenaline is op zijn plaats, maar ik heb geen angst. Club heeft vandaag perspectieven, geen problemen. In de beker hebben we ons lot volledig in eigen handen."

Indien Club toch naast een Europees ticket zou grijpen zou dat slechts de tweede keer zijn in 24 jaar. De laatste keer dat Club geen Europees voetbal haalde was in 1993, met Hugo Broos als trainer. "Ik ben 58 jaar en werk al 24 jaar voor Club. Het zegt genoeg dat we in al die tijd slechts één keer geen Europees voetbal hebben gehaald. Dat dat nu weer kan gebeuren, voelt raar", aldus De Nolf nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties